Να «σπάσει» την απόλυτη ισορροπία του ημιτελικού

Αυτός είναι ο στόχος του Ηρακλή, που θα δώσει τα πάντα για την πρόκριση στον τελικό, κόντρα στον ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό (Δημοτικό Κλειστό Καλλιθέας – 20:00).

Βόλει, Ηρακλής

Τα δεδομένα του σημερινού ημιτελικού κυπέλλου στο Final 4 της Ρόδου θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν ήταν και διαφορετικά τα ισχύοντα σε αγωνιστικό επίπεδο για τον Ηρακλή. Αν, δηλαδή, η ομάδα βρισκόταν στην κατάσταση, στην οποία ήταν προ ενός μηνός περίπου, όταν είχε καταφέρει να πετύχει μία σημαντικότατη νίκη μέσα στο Βραχάτι, η οποία «κλείδωνε» την κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο της Volley League.

Σε κάθε περίπτωση, υπό συνθήκες ομαλές και ευνοϊκές και για τους δύο μονομάχους του αποψινού ημιτελικού του Κλειστού της Καλλιθέας, ο Ημίθεος θα ήταν εκείνος, ο οποίος θα είχε το πάνω χέρι στην υπόθεση της πρόκρισης στον τελικό της αυριανής μέρας.

Ομάδα με ποιοτικότερο και πολύ εμπειρότερο αγωνιστικό δυναμικό οι «κυανόλευκοι», θα μπορούσαν να φτάσουν στην υλοποίηση του στόχου τους για παρουσία σε έναν μεγάλο τελικό μετά από χρόνια, ίσως και με ενδεχόμενη ευκολία.

Το απόλυτο «50-50»…

Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τις τελευταίες μέρες τα πράγματα στην πλευρά του «Γηραιού», προσφέρει μια ανάσα στον Παναθηναϊκό, δίνοντάς του το δικαίωμα να αρχίσει τη σπουδαία αναμέτρηση υπό το καθεστώς μιας απόλυτης ισορροπίας.

Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι του βόλεϊ, οι οποίοι εκλήθησαν να σχολιάσουν αυτήν την αναμέτρηση, το ίδιο σπεύδουν να επισημάνουν: το πόσο ξεκάθαρα ισορροπημένη και αμφίρροπη είναι.

Αυτό, καθώς ο θεωρητικά πιο αδύναμος των δύο μονομάχων, ο Παναθηναϊκός, προβληματίζεται μόνο από το γεγονός ότι μετά τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα κληθεί να δώσει έναν τελικό σωτηρίας με τη Νίκη Αιγινίου για την παραμονή του στη Volley League. Από εκεί και πέρα, αγωνίζεται δίχως προβλήματα και ενισχυμένος με τετράδα ξένων, που τον βοηθά πολύ και τον έχει βελτιώσει σε όλα τα επίπεδα, καθιστώντας τον ανταγωνιστικό.

Παράλληλα, λόγω της ιδιαιτερότητας διεξαγωγής της διοργάνωσης ως προς το θέμα των θεατών, που θα την παρακολουθήσουν, το «τριφύλλι» είναι ακραία ευνοούμενο έναντι του «Γηραιού», καθώς οι προσκλήσεις διατέθηκαν από τη Ρόδο, όπου ο ΠΑΟ διατηρεί ισχυρούς οπαδικούς θύλακες, με συνέπεια να πλεονεκτεί σε απόλυτο βαθμό στη μάχη της εξέδρας.

Ο θεωρητικά ανώτερος Ηρακλής, από την άλλη, έχει να διαχειριστεί το – όποιο – ντεφορμάρισμα του τελευταίου καιρού, σε συνδυασμό με το μέγιστο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει στον αγκώνα το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο του, ο διαγώνιός του, Απόστολος Αρμενάκης, γεγονός, το οποίο αφαιρεί από τον πολύπειρο άσσο στα τελευταία παιχνίδια τη δυνατότητα να συμβάλλει στην επίθεση στον βαθμό των σπουδαίων δυνατοτήτων του.

Υπέρβαση ψυχής και εμπειρίας

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού, λοιπόν, καλείται να «σπάσει» αυτήν την άκρως επικίνδυνη ισορροπία του ημιτελικού και να φτάσει στη νίκη – πρόκριση, υπερβαίνοντας τις δικές της αδυναμίες.

Εξάλλου, αποτελεί κοινή παραδοχή το γεγονός ότι απέναντι σε ένα Ημίθεο, που θα κάνει το παιχνίδι του, χωρίς ακραία λάθη και κενά, οι «πράσινοι» θα αναγκαστούν να περάσουν σε δεύτερο ρόλο. Για αυτόν τον σκοπό, όμως, απαιτείται μια υπέρβαση ψυχής και εμπειρίας από την μεριά των «κυανόλευκων» παικτών, στοιχεία, τα οποία παίκτες όπως ο Προύσαλης, ο Αρμενάκης, ο Σμαραγδής, ο Μπαμπαλιούτας, ο Εφραιμίδης, ο Φέργκιουσον κι ο Τζιουμάκας, μπορούν να «καταθέσουν» στον αγωνιστικό χώρο του Κλειστού της Καλλιθέας, σε έναν τέτοιας σημασίας αγώνα.

Στις 20:00, με ΕΤ2 και BlueArena

Ο ημιτελικός Ηρακλή – Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένος για απόψε (Παρασκευή 20/4), στις 20:00 και θα διεξαχθεί στο νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας Ρόδου, το οποίο φιλοξενεί τη φετινή διοργάνωση του Final 4.

Η αναμέτρηση, θα καλυφθεί σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ2 και με live καταγραφή της εξέλιξής της σε πραγματικό χρόνο από τη BlueArena και τον απεσταλμένο της στη Ρόδο, Γιάννη Σαλεπάκη, ο οποίος θα καταγράψει τα πάντα γύρω από την προσπάθεια του Ημίθεου, τόσο πριν, όσο και μετά τον ημιτελικό.

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top