Τα «κλειδιά» του προγράμματος, που «ξεκλειδώνουν» την άνοδο

Τα κρίσιμα σημεία της αγωνιστικής διαδρομής, στα οποία θα πρέπει να είναι προσεκτικός ο Ηρακλής, προκειμένου να «καθαρίσει» την υπόθεση της επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Πλέον, ξέρουμε που κινούμαστε. Το πρόγραμμα των μπαράζ είναι – επιτέλους – δεδομένο, τόσο σε επίπεδο ημερομηνιών διεξαγωγής, όσο και ροής αγώνων. Στη Μίκρα έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τον τελικό σχεδιασμό τους, όπως είναι απολύτως φυσικό.

Με δεδομένο, λοιπόν, το «κυανόλευκο» αγωνιστικό πρόγραμμα στα play off ανόδου, είναι σαφή και εύκολα εντοπίσιμα κάποια συγκεκριμένα «κλειδιά» αυτής της αγωνιστικής διαδρομής, τα οποία – αν ο Ημίθεος φανεί ικανός να εκμεταλλευτεί – θα του «ξεκλειδώσουν» την πύλη της συμμετοχής στη Football League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η εκκίνηση εκτός και… μακριά

Το πρώτο κρίσιμο σημείο έχει να κάνει με αυτήν καθ’ αυτήν την πρεμιέρα των μπαράζ. Εκκίνηση με εκτός έδρας αναμέτρηση και μάλιστα με αντίπαλο, ο οποίος έχει την έδρα του στη μακρινότερη απόσταση από τους τρεις μετέχοντες του γκρουπ των «κυανόλευκων» μπαράζ.

Ο Τηλυκράτης «καλεί» τον Ηρακλή να πραγματοποιήσει το μακρινό ταξίδι για τη Λευκάδα και να διαχειριστεί – για πρώτη φορά σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν – τις διαδικασίες μιας τέτοιους είδους μετάβασης. Οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι συνήθισαν τα φετινά ταξίδια τους να είναι – το πολύ – στη μία με μιάμιση ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία μιας μακράς οδικής διαδρομής και της πρώτης διανυκτέρευσής τους εκτός της βάσης τους.

Παράλληλα, η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου οφείλει να διαχειριστεί μία εκτός έδρας μάχη με έναν εκ των πρωταθλητών της κατηγορίας, μέσα στο σπίτι του αντιπάλου, επιδιώκοντας να φύγει αλώβητος και αποκτώντας σημαντικό βαθμολογικό όφελος, από το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επιτυχίας.

Η διαχείριση της κρίσιμης εμβόλιμης

Μετά από αυτήν την πρώτη δύσκολη «επιχείρηση» και χωρίς… ανάσα, ο Ηρακλής θα κληθεί να κατακτήσει του τρεις βαθμούς στο Καυτανζόγλειο, αντιμετωπίζοντας τον – κατά τη θεωρία – πιο δύσκολο ανταγωνιστή, στο πλαίσιο της εμβόλιμης αγωνιστικής.

Κατά δυσχερή σύμπτωση, ο Βόλος έμελε να είναι ο αντίπαλος της μοναδικής εμβόλιμης του προγράμματος και μάλιστα μετά το «πήγαινε – έλα» της Λευκάδας. Οι ποδοσφαιριστές του «Γηραιού» θα πρέπει να βρουν δυνάμεις και λύσεις απέναντι στον αντίπαλο, κατακτώντας τρεις κρίσιμους βαθμούς στο κυνήγι των εισιτηρίων ανόδου.

Τέλος, η αλλεπάλληλη εκμετάλλευση του Καυτανζογλείου

Το τρίτο «κλειδί» στην όλη ιστορία έχει να κάνει, ακριβώς, με τη συνέχεια των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Οι αναμετρήσεις με Απόλλωνα Παραλιμνίου και Τηλυκράτη Λευκάδας στο Καυτανζόγλειο, οι οποίες ακολουθούν, προσφέρουν στον Ημίθεο τη δυνατότητα ενός «εξάποντου», το οποίο, αν και εφόσον συνδυαστεί με άλλο ένα «εξάποντο» συγκομιδής από τα πρώτα δύο παιχνίδια, θα σημάνει σημαντική βαθμολογική απόσπαση των «κυανολεύκων» και απόλυτη πρωτοκαθεδρία στη διεκδίκηση του εισιτηρίου ανόδου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top