“Φιλικός” προβληματισμός…

Συμπεράσματα, που δεν ήθελε να βγάλει, έβγαλε ο Σπύρος Μπαξεβάνος από το προπονησιακό παιχνίδι με την Καρδία…

Η φιλική αναμέτρηση, προπονησιακού χαρακτήρα με την Καρδία στη Μίκρα, πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες του Ηρακλή για αγωνιστική ενεργοποίηση, ενόψει των μπαράζ.

Μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό κόντρα στον Εδεσσαϊκό, στο Καυτανζόγλειο, οι μέρες κυλούσαν για τους «κυανόλευκους» με την καθημερινότητα των προπονήσεων και των εσωτερικών διτερμάτων, με συνέπεια τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές να έχουν ανάγκη ένα τέτοιο ματς.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, πέρα από την ενεργοποίηση των παικτών του επεδίωκε, παράλληλα, να εξάγει και χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, ώστε να προσαρμόσει αναλόγως το δικό του πρόγραμμα από εδώ και πέρα, μέχρι την έναρξη του επερχόμενου μίνι πρωταθλήματος.

Προβληματισμός…

Ωστόσο, ο κόουτς του Ημίθεου κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος δηλώνει από την εικόνα της ομάδας του, όπως αυτή καταγράφηκε μέσα από τον αγώνα της Μίκρας, καθώς το τελικό 2-0 της επικράτησής της κάθε άλλο παρά μπορεί να καλύψει – και δεν πρέπει να καλύψει – τις αδυναμίες, που ανεδείχθησαν.

Το αγωνιστικό σύνολο του Ηρακλή ήταν εμφανέστατα εκτός ρυθμού, χωρίς ποδοσφαιρική παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, στοιχεία, που προβλημάτισαν έντονα τον Γιαννιτσιώτη τεχνικό, ο οποίος δυσαρεστήθηκε από την κατάσταση, που αντιμετώπισε.

Μάλιστα, ενδεικτικό της βαρύτητας, που έδωσε ο προπονητής στη συγκεκριμένη φιλική αναμέτρηση, είναι το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου χρησιμοποίησε το σχήμα ενδεκάδας, το οποίο προκρίνει ως βασικό και στο οποίο έχει στηριχθεί σε μόνιμη βάση στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Η αγωνιστική αδράνεια δείχνει να έχει οδηγήσει σε αγωνιστική οπισθοδρόμηση την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο αναμένεται να κάνει τα πάντα, μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις, προκειμένου να ανατρέψει αυτήν την πορεία.

Επειγόντως μπαράζ…

Υπό αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη της συντομότερης δυνατής έναρξης της διαδικασίας των μπαράζ φαντάζει ως το γεγονός, το οποίο θα συνέφερε αγωνιστικά τον «Γηραιό», στη δεδομένη φάση. Ει δυνατόν να ισχύσει ακόμη και η πρόβλεψη για έναρξη των play off ανόδου στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου.

Η τεχνική ηγεσία γνωρίζει ότι η είσοδος της ομάδας στη διαδρομή των κρίσιμων αυτών αγώνων θα την «αφυπνίσει» και θα την αποτρέψει από το να «βυθίζεται» σταδιακά στην εξωαγωνιστική ύφεση.

Η εκτίμηση, πάντως, η οποία κυριαρχεί στη Μίκρα είναι ότι η εικόνα, που έδειξε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ηρακλής, έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την απουσία αγωνιστικής δράσης και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι – και με την κατάλληλη διαχείριση έως τότε – με την έναρξη των μπαράζ θα επανεμφανίσει τα θετικά ποδοσφαιρικά στοιχεία, τα οποία την χαρακτήρισαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top