«Κυανόλευκη» καταδρομική στη γιορτή του Περιστερίου

Ο Ηρακλής, με το «καραμπινάτο διπλό» στον Χολαργό, «έδωσε» το πρωτάθλημα στο Περιστέρι και στοχεύει στο να «χαλάσει» το εορταστικό κλίμα στο «Α. Παπανδρέου»…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι ανάσες, που πήραν οι παίκτες του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη από τη μακρά και επίπονη μάχη τους με τον Χολαργό, δεν ήταν πολλές. Το γεγονός, όμως, ότι αυτή είχε νικηφόρα έκβαση, τους τροφοδοτεί με θετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Επίσης, η επιλογή της παραμονής στην Αθήνα και της αποφυγής της ταλαιπωρίας του διαδοχικού πήγαινε – έλα, αποτελεί άλλο ένα εφόδιο προετοιμασίας για τον Ηρακλή, ενόψει της δεύτερης – «κολλητής» – μεγάλης αγωνιστικής υποχρέωσής του επί εδάφους πρωτευούσης, αυτήν του αγώνα με το Περιστέρι.

Μέσα σε διάστημα τριών ημερών ο Ημίθεος καλείται να φτάσει και σε μια δεύτερη μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία, αυτήν τη φορά επί της πρωταθλήτριας ομάδας της κατηγορίας και επί του – αδιαμφισβήτητα – ισχυρότερου αγωνιστικού συγκροτήματος, το οποίο ανέδειξε η φετινή Α2.

Να τους χαλάσει τη γιορτή…

Ο Ηρακλής, με τη σπουδαία νίκη του στο «Α. Τρίτσης» έστεψε πρωταθλητές τους Περιστεριώτες και το κλίμα, που θα συναντήσει στο «Α. Παπανδρέου», θα είναι όλως πανηγυρικό.

Οι «κυανόλευκοι», με διαφορετικό ψυχολογικό και αγωνιστικό υπόβαθρο δράσης, πλέον, θα έχουν την ευκαιρία τους να διεκδικήσουν σθεναρά μία εκτός έδρας νίκη, η οποία θα τους βάλει για τα καλά μέσα στο παιχνίδι της επανάκτησης της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία, αλλά για αυτόν τον σκοπό θα απαιτηθεί μια νέα αγωνιστική υπέρβαση.

Στόχος για τον Ημίθεο αποτελεί η διατήρηση του momentum, το οποίο απέκτησε μέσα από όσα συνέβησαν στον Χολαργό και να εκμεταλλευτεί το εορταστικό κλίμα, που θα κυριαρχεί στην έδρα του βαθμολογικώς αδιάφορου αντιπάλου, ο οποίος, μάλιστα, έχει χάσει και το κίνητρο της επιδίωξης του αήττητου, μετά την – αδόκητη – ήττα του από τον σημερινό δεύτερο της βαθμολογίας, μέσα στο «Α. Παπανδρέου».

Άμυνα, άμυνα, άμυνα…

Για να πετύχει η… «καταδρομική», που θα επιχειρήσει ο Ηρακλής, θα πρέπει να επανεμφανίσει τις ίδιες τακτικές σταθερές στην επίθεση, με πλουραλιστικό και ομαδικό πνεύμα, με στοχευμένες και μεθοδικές επιθέσεις, χωρίς αυθορμητισμούς και επιπολαιότητες, αλλά και να διαχειριστεί, παράλληλα, πολύ καλύτερα τον τομέα της αμυντικής συμπεριφοράς.

Αν κόντρα στον Χολαργό ο «Γηραιός» είχε να αντιμετωπίσει μια ταλαντούχα επιθετικά ομάδα, η οποία στηρίζεται στην έφεση στο μακρινό σουτ, κόντρα στο Περιστέρι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πιο προικισμένο σε αυτόν το τομέα αγωνιστικό σύνολο. Οι πολλοί και καλοί περιφερειακοί των γηπεδούχων, αναμένεται να… επιβάλλουν την για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσία του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στο παρκέ, καθώς είναι ο πλέον αποτελεσματικός αμυντικά «κυανόλευκος» γκαρντ.

Ο Ηρακλής δεν διατηρεί την πολυτέλεια για ένα «ανοικτό» παιχνίδι, που θα κινηθεί σε διαστάσεις σκορ άνω των 80 πόντων, καθώς τα δεδομένα απέναντι στο Περιστέρι είναι πιο δυσχερή σε σχέση με όσα αντιμετώπισε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης…

Τέλος, καταλυτική παράμετρος, ως προς τον έλεγχο του παιχνιδιού από «κυανόλευκης» πλευράς, είναι η αντιμετώπιση Σκορδίλη, καθώς ο χαρισματικός σέντερ των γηπεδούχων, μη έχοντας υψομετρικά ανάλογο αντίπαλο μέσα στη ρακέτα, θα απαιτήσει ειδικό χειρισμό, αποτελεσματικές άμυνες με βοήθειες, κάθε φορά που θα τροφοδοτείται.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top