Μπορεί, αρκεί να το πιστέψει…

Ο ίδιος ο Ηρακλής έβαλε δύσκολα στον εαυτό του, «πετώντας» το πλεονέκτημα της έδρας και είναι υποχρεωμένος για το «break στο break» στο Ζηρίνειο…

Βόλει, Ηρακλής

Ο Γιάννης Ορφανός, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μάχης της σειράς με την Κηφισιά στη Μίκρα, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να επαναλάβει μια τόσο κακή εμφάνιση η ομάδα του και φάνηκε απολύτως πεπεισμένος ότι θα επιτύχει αυτό, που δήλωσε.

Την περασμένη Τετάρτη οι «κυανόλευκοι», όχι απλώς εμφανίστηκαν κατά πολύ κατώτεροι του αναμενομένου, αλλά – στην ουσία – έδειξαν πλήρως ανήμποροι να διαχειριστούν τις απαιτήσεις μιας μονομαχίας με αντίπαλο, ο οποίος ήταν στα μέτρα τους, μεν, αλλά όχι σημαντικά κατώτερος σε αγωνιστικό επίπεδο.

Αποτέλεσμα – απολύτως φυσιολογικό – αυτής της κατάστασης, το να εξελιχθεί το πρώτο παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς ο «Γηραιός» δεν φάνηκε να διαθέτει ούτε τα αγωνιστικά, αλλά ούτε και τα ψυχικά αποθέματα, προκειμένου να προβάλλει αντίσταση στην επιδίωξη των φιλοξενουμένων να «σπάσουν» την έδρα και να πάρουν για τον εαυτό τους το πλεονέκτημα.

Μετά τις δύο σερί κάκιστες εμφανίσεις της ομάδας, στο Κλειστό της Πυλαίας και στοίχημα στην πρώτη μάχη της σειράς με την Κηφισιά, υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις, οι οποίες κάνουν λόγο περί αγωνιστικής κάμψης. Περί του ενδεχομένου, δηλαδή, η ομάδα να εμφανίζει την αγωνιστική «κοιλιά» της σε αυτό το χρονικό σημείο, υπό το βάρος της κόπωσης από μία ολόκληρη αγωνιστική σεζόν και με σαφές δεδομένο ότι πρόκειται για ένα έμπειρο και ποιοτικό αγωνιστικό σύνολο, το οποίο, όμως, στερείται εναλλακτικών λύσεων πρώτης γραμμής.

Η τεχνική ηγεσία απορρίπτει την ύπαρξη ενός τέτοιου προβλήματος και επιχειρεί να τονώσει και να αφυπνίσει ηθικά και ψυχολογικά την ομάδα, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης 12/4 στο Ζηρίνειο, με στόχο να εμφανίσει τον πραγματικό αγωνιστικό εαυτό της και να πάρει τη νίκη, η οποία θα ξαναφέρει την ισορροπία στη σειρά και το πλεονέκτημα της έδρας στην από εδώ πλευρά.

Ένας πραγματικός Ηρακλής, ένας Ηρακλής σοβαρός, προσεκτικός, παθιασμένος, που θα βρει ρυθμό και θα τον διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, μπορεί να πάρει τη νίκη μέσα στην έδρα της αθηναϊκής ομάδας και να αναστρέψει εκ νέου τα δεδομένα στη συγκεκριμένη σειρά των play off, ακριβώς όπως το έκανε ο αντίπαλος στη Μίκρα, σε πρώτη φάση.

Άλλωστε, δεν πέρασαν πολλές εβδομάδες από την εμφάνιση και τη νίκη στο Βραχάτι επί του Παμβοχαϊκού, όπου οι «κυανόλευκοι», ξεπερνώντας κάθε μορφής αδυναμία, που τους ταλαιπωρεί μακριά από το γήπεδό τους, έφτασαν σε μία πολύ σημαντική νίκη. Αυτή η επίδοση θα πρέπει να καταστεί οδηγός της προσπάθειας για ανατροπή της κατάστασης στο Ζηρίνειο. Αυτός ο Ηρακλής, αν το πιστέψει, μπορεί…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top