Η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» και η αγωνιστική προετοιμασία

Το αγωνιστικό τμήμα μένει μακριά από ενστάσεις και προσκόμματα, που επιχειρούν να βάλουν όσοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ηρακλή στο γήπεδο.

Στη Μίκρα, τα μέλη της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής διοίκησης θεωρούσαν εδώ και αρκετό καιρό δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουν ένσταση από συνδιεκδικητή της πρώτης θέσης στον Όμιλο.

Για την ακρίβεια, θεωρούσαν δεδομένο ότι θα έχουν να διαχειριστούν ένα ανάλογο πρόσκομμα, από τη στιγμή, που θα ήταν ο Ηρακλής εκείνος, ο οποίος θα κατακτούσε την πρωτιά. Το είχαν υπ’ όψιν τους από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Από τον Οκτώβριο, όταν άρχιζε η προσπάθεια της επανεκκίνησης, με τη συμμετοχή της ομάδας στη Γ΄ Εθνική.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο «ψάχτηκαν» σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και έλαβαν τη «γνωμοδότηση» της ΕΠΟ, που τους καθησύχαζε σαφέστατα: «αν και εφόσον πάρετε το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει κάποια κανονιστική παράμετρος, η οποία να μην σας επιτρέπει συμμετοχή στα μπαράζ και άνοδο στη Football League», ήταν η απάντηση, που εισέπραξαν – από τον Οκτώβριο – οι παράγοντες του Ημίθεου.

Ανεπηρέαστο το αγωνιστικό τμήμα

Οι διοικούντες, λοιπόν, οι νομικοί του Ηρακλή και όλοι όσοι έχουν γνώση εκ του σύνεγγυς για το συγκεκριμένο θέμα, επιμένουν ότι δεν έχουν λόγο να διατηρούν αίσθημα ανησυχίας.

Ωστόσο, το ζητούμενο είναι το ίδιο ανεπηρέαστο να μείνει και το αγωνιστικό τμήμα, το οποίο προετοιμάζεται, προκειμένου να περάσει στην πλέον καθοριστική φάση της αγωνιστικής περιόδου. Στη φάση κατά την οποία θα κριθεί η επίτευξη ή μη του στόχου όλης της σεζόν: η άνοδος, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία οφείλουν να μείνουν μακριά από τέτοιου είδους ενασχολήσεις, ακόμη και σκέψεις και να συγκεντρωθούν στο δύσκολο και κρίσιμο έργο, που έχουν να διαχειριστούν, τόσο μέσα από την προπονησιακή καθημερινότητα αυτών των ημερών , όσο και μέσα από την αγωνιστική δράση στη συνέχεια, όπου, με βάση τις επιδόσεις τους, θα κριθούν τα πάντα.

Καταλυτικός ο ρόλος του Τάσου Κατσαμπή

Σε αυτό το σημείο, η παρουσία του Τάσου Κατσαμπή στο αγωνιστικό τμήμα είναι πραγματικά καταλυτική.

Ο ποδοσφαιρικά πολύπειρος Γενικός Αρχηγός του Ηρακλή, κάνει τα πάντα, προκειμένου το όλο θέμα να μην «ακουμπήσει» καν τους παίκτες και ως συνδετικός κρίκος του διοικητικού επιτελείου με τα αποδυτήρια, έχει δημιουργήσει ένα τείχος ανάσχεσης, ώστε η ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη από την παραφιλολογία αυτή, η οποία είναι και απολύτως ανεδαφική.

Δεν θα τραβήξει σε μάκρος

Το ευτύχημα στην όλη ιστορία είναι ότι το θέμα με το υπόμνημα του Παλαιοχωρίου θα κλείσει λίαν συντόμως, με την ανακήρυξη του Ηρακλή ως πρωταθλητή του 2ου Ομίλου και την κανονικότατη συμμετοχή του στα μπαράζ, μετά από λίγες μέρες.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι η ομάδα από τη Χαλκιδική δεν μπορεί καν να ζητήσει την κρίση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, καθώς στερείται εννόμου συμφέροντος.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Στη Χαλάστρα, Μάνσφιλντ, Κοβάσεβιτς και Μαλέσεβιτς! (pics)

Ποδόσφαιρο

Back to Top