Οργανώνεται η προετοιμασία για τα μπαράζ

Σε αναζήτηση φιλικών αντιπάλων για το διάστημα της διακοπής η τεχνική ηγεσία, ενώ προβλέπονται και μέρες ευεργετικής ανάπαυσης.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος και οι τεχνικοί συνεργάτες του έχουν ήδη καταστρώσει το πλάνο τους για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας, ενόψει των αναμετρήσεων των μπαράζ για την άνοδο.

Το πρόγραμμα του «κυανόλευκου» τεχνικού επιτελείου περιλαμβάνει τρεις άξονες προετοιμασίας, ο καθένας εκ των οποίων έχει τη δική του σημασία για τη συνέχεια: ανάπαυση, προπονήσεις και φιλικά.

Ο προπονητής του Ημίθεου επιθυμεί να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του, με την ευκαιρία των τριών εβδομάδων της ανάπαυλας και να τους αποφορτίσει από την κόπωση μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου.

Μην ξεχνάμε, ότι οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές στερούνται της αναγκαίας διαδικασίας της καλοκαιρινής προετοιμασίας και αυτό τους καθιστά πιο ευάλωτους και επιρρεπείς στον παράγοντα της κόπωσης, όπως διαπιστώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το ευτύχημα στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στην εκτίμηση της τεχνικής ηγεσίας ότι η ομάδα έχει ξεπεράσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της κούρασης, που την ταλαιπωρούσε, μέσα από τον ειδικό χειρισμό, ο οποίος εφαρμόστηκε προσφάτως, μέσα από το προπονησιακό πρόγραμμα και τα παιχνίδια, ενώ η εικοσαήμερη διακοπή αναμένεται να προσφέρει τα απαιτούμενα περιθώρια, ώστε η ομάδα να εμφανιστεί πιο φρέσκη στα play off.

Ο κόουτς αναμένεται να χορηγήσει τετραήμερη άδεια στις ημέρες των πασχαλινών εορτών (Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα), αποφορτίζοντας το αγωνιστικό δυναμικό του, με την προοπτική να το βοηθήσει να αναρρώσει και σε σωματικό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, το πλάνο περιλαμβάνει στοχευμένο πρόγραμμα προπονήσεων στους τομείς, που έχει ανάγκη η ομάδα (είτε σε τακτικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο φυσικής προετοιμασίας), ενώ αναζητούνται και φιλικοί αντίπαλοι, προκειμένου να διατηρηθεί ο «Γηραιός» σε επίπεδα αγωνιστικής εγρήγορσης.

Τη λύση σε αυτήν την επιδίωξη αναμένεται να προσφέρουν ομάδες της Γ΄ Εθνικής, οι οποίες έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, μη μετέχοντας στα play off.

 

Σχετικά Άρθρα

“Πρόθυμος για τη διαδοχή μου, χωρίς τελεσίγραφα και επικοινωνιακά τεχνάσματα”

Ποδόσφαιρο

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top