- Bluearena - https://bluearena.gr -

Οι λόγοι του… «μη rotation»…

Όπως αποδείχθηκε μέσα από την πραγματικότητα του αγώνα, η τελική επιλογή της τεχνικής ηγεσίας ήταν να χρησιμοποιηθεί το καλύτερο δυνατό βασικό σχήμα της ομάδας κόντρα στον Εδεσσαϊκό. Ασχέτως με το αν ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς τα πάντα, γύρω από την υπόθεση της πρωτιάς, είχαν κριθεί μία αγωνιστική νωρίτερα.

Ο κόουτς του Ηρακλή, απλώς επέλεξε να μην επιβαρύνει τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κάποια μικροπροβλήματα (Γιαννίτσης, Ντε Σμεντ, Αθανασίου), όπως και τον Μεντί, ο οποίος ήταν «φορτωμένος» από κάρτες σε οριακό επίπεδο, ενόψει των καθοριστικών μπαράζ ανόδου.

Από εκεί και πέρα, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία για ντεμπούτο στον πολύπειρο Γιώργο Αμπάρη, προσφέροντας ανάσες στον Παναγιώτη Βοσνιάδη. Παρέταξε ό,τι καλύτερο διέθετε σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού, καθώς συγκεκριμένοι λόγοι οδήγησαν τον Σπύρο Μπαξεβάνο σε αυτήν την επιλογή.

Το εικοσαήμερο της διακοπής

Η απόφαση της ΕΠΟ να εκκινήσει τη διαδικασία των μπαράζ της ανόδου μετά από διακοπή τριών εβδομάδων, ανέστειλε κάθε σκέψη του Γιαννιτσιώτη τεχνικού για εκτεταμένο rotation.

Η τεχνική ηγεσία βρίσκεται σε αναζήτηση φιλικών αντιπάλων, προκειμένου να καλύψει το κενό διάστημα και να προετοιμάσει την ομάδα κατάλληλα ενόψει των αγώνων αυτών, με συνέπεια να αντιμετωπίσει και τον αγώνα με τον Εδεσσαϊκό ως μία πρώτη ευκαιρία πρόβας ενόψει των μπαράζ.

Η νίκη για τον κόσμο

Ο δεύτερος και τελευταίος λόγος – αλλά εξίσου σημαντικός – για το… «μη rotation» έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή ήθελαν να κρατήσουν – πάση θυσία – «ζεστό» τον κόσμο ενόψει των αγώνων των play off, όπου η παρουσία των Ηρακλειδέων είναι κρίσιμη και αναμένεται μαζικότερη και πιο δυναμική από ποτέ φέτος στα εντός έδρας παιχνίδια στο Καυτανζόγλειο.

Αυτό το πέτυχε ο Ημίθεος, με τους βασικούς του στην πρώτη γραμμή, πραγματοποιώντας μία θετική εμφάνιση, φτάνοντας με άνεση στο νικηφόρο αποτέλεσμα και προσδοκώντας το μέγιστο δυνατό της ανταπόκρισης από οπαδικής πλευράς, όταν θα έρθει η ώρα των καθοριστικών αυτών αγώνων.