- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κόσμος: Ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα…

Αυτό, το οποίο ανέμεναν στον Ηρακλή, συνέβη. Ο κόσμος της ομάδας αρχίζει να… ξαναβρίσκει το δρόμο για το Καυτανζόγλειο, τώρα, που συνειδητοποιεί, μέσα από την αγωνιστική πραγματικότητα της ομάδας, ότι η επίτευξη του στόχου της ανόδου είναι πέρα για πέρα υλοποιήσιμη.

Εξάλλου, είναι δεδομένο ότι οι Ηρακλειδείς, έχοντας πληγεί από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα αποτυχιών στα βασικά ομαδικά αγωνιστικά Τμήματα του Συλλόγου, έφτασαν στο σημείο να «δηλητηριαστούν» από την πίκρα και να οδηγηθούν στο δρόμο της συνειδητής ή μη συνειδητής αποχής.

Της αποχής τους από την ενεργό συμμετοχή και τη συμπαράσταση στην ομάδα, μέσω της παρουσίας τους στο γήπεδο, επιλέγοντας την… από απόσταση παρακολούθηση των τεκταινομένων και της αγωνιστικής διαδρομής της.

Τα social media βρίθουν δημόσιων τοποθετήσεων φίλων του Ηρακλή, αλλά η δυναμική της παρουσίας τους στο Καυτανζόγλειο δεν έχει καταγραφεί ακόμη, μέσα από την προσπάθεια της επανεκκίνησης, η οποία επιχειρείται με σημαντική επιτυχία μέχρι στιγμής.

Ένα θετικό πρώτο δείγμα γραφής

Στον αγώνα με τον Εδεσσαϊκό – κατά γενική παραδοχή – στις κερκίδες του Καυτανζογλείου σημειώθηκε η μεγαλύτερη παρουσία κόσμου, σε σχέση με όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του «Γηραιού» κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο κόσμος «πύκνωσε» ήταν πολύ πιο θερμός και εκδηλωτικός και απόλαυσε τη χθεσινή «γιορτή της υπέρβασης», με όλα τα πανηγυρικά παρεπόμενα στο περιθώριο της αναμέτρησης με τον Εδεσσαϊκό.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αριθμητικά ικανοποιητική η προσέλευση, ούτε ανάλογη άλλων αγωνιστικών περιόδων, αλλά κανείς δεν παραβλέπει το γεγονός ότι οι ενδείξεις, οι οποίες προέκυψαν από τη χθεσινή… «σφυγμομέτρηση», ήταν θετικές, ως προς την πολυπόθητη μαζική επάνοδο των Ηρακλειδέων στο γήπεδο…

Η ώρα των μπαράζ και η ώρα του κόσμου…

Οι εκτιμήσεις ότι μέσα από τη διαδικασία των αγώνων των play off για την άνοδο θα σημειωθεί η μαζική επιστροφή του «κυανόλευκου» κόσμου στο γήπεδο, κάθε άλλο παρά στερούνται βάσης.

Οι φίλοι της ομάδας, είναι γνωστό ότι «καιροφυλακτούν» για επιτυχίες και προσδοκούν οριοθέτηση και επιδίωξη στόχων, προκειμένου να επανέλθουν στην… αγωνιστική δράση. Αυτήν την προοπτική τους προσφέρει η συντελούμενη και υπό εξέλιξη προσπάθεια στο ποδόσφαιρο του Συλλόγου, το οποίο – κακά τα ψέματα – αποτελεί τη «ναυαρχίδα» επιρροής στον «κυανόλευκο» Σύλλογο.

Τα μπαράζ ανόδου αποτελούν προνομιακό πεδίο μαζικής επανάκαμψης των Ηρακλειδέων, προκειμένου να καταστούν βασικοί πρωταγωνιστές της προσπάθειας για την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες, την ώρα κατά την οποία και οι ίδιοι συνομολογούν ότι η νέα προσπάθεια στηρίζεται σε υγιείς και αμιγώς «οικογενειακές» διοικητικές βάσεις.

Η ιδιαιτερότητα και ο καθοριστικός χαρακτήρας των μαχών στα play off, με τον στόχο να βρίσκεται λίγο πριν την επίτευξή του, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (με το μίνι πρωτάθλημα να διεξάγεται στα τέλη της άνοιξης), δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μαζική οπαδική επιστροφή, με ό,τι θετικότατο συνεπάγεται αυτό για την αγωνιστική επιδίωξη της ομάδας.