Θετικότατη εξέλιξη η απουσία εμβόλιμων αγωνιστικών στα μπαράζ

Κάθε λόγο να αισθάνεται ανακουφισμένη από τη συγκεκριμένη απόφαση, έχει η «κυανόλευκη» τεχνική ηγεσία.

Όπως διαμορφώθηκε το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των play off ανόδου, οι συνθήκες είναι πολύ πιο βατές από ό,τι αναμένονταν. Η αρχική πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη μίνι – αλλά καθοριστική – διοργάνωση, ανέφερε τη διεξαγωγή των έξι αγωνιστικών, υπό καθεστώς εμβόλιμων – συνεχών – αναμετρήσεων, με το σύστημα Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή.

Η απόφαση της ΕΠΟ να δώσει μια παράταση στη διοργάνωση, χρονικού πλαισίου 18 ημερών, τη φέρνει να ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου, αντί στις 9 Μαΐου, δίνοντας το περιθώριο πλήρους αποφυγής των εμβόλιμων αγωνιστικών. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα παιχνίδια των μπαράζ θα διεξαχθούν τις Κυριακές 22 και 29 Απριλίου και τις Κυριακές 6, 13, 20 και 27 Μαΐου.

Απόφαση, η οποία προστατεύει τις ομάδες και το επίπεδο αθλητικού ανταγωνισμού στη διαδικασία και η οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο.

Ο Ηρακλής δεν θα τύχει επανάληψης της σκληρής εμπειρίας του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, με το… εφιαλτικό πρόγραμμα των συχνών εμβόλιμων αγωνιστικών και θα προγραμματίσει την παρουσία του σε ένα ομαλών συνθηκών και φυσιολογικής πίεσης, από πλευράς κόπωσης, σύντομο πρωτάθλημα.

Αποκατάσταση και προετοιμασία

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος και οι τεχνικοί συνεργάτες του έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι, καθώς η διεξαγωγή των play off με σύστημα αγώνων ανά Κυριακή τους προσφέρει το προαπαιτούμενο της ομαλής προπονησιακής λειτουργίας για την ομάδα.

Θα υφίσταται η ευχέρεια για την… «πατροπαράδοτη» – αλλά και απαραίτητη-  χρονική άνεση της μιας εβδομάδας, τόσο για να λειτουργήσει ο τομέας της αποκατάστασης (της αποθεραπείας και της ξεκούρασης των παικτών από τον αγώνα, που προηγήθηκε), όσο και ο τομέας της προετοιμασίας (αθλητικής και τακτικής) ενόψει της επόμενης αναμέτρησης.

Εξυπηρετεί την προσέλευση του κόσμου

Το σύστημα διεξαγωγής των αναμετρήσεων ανά Κυριακή είναι – σαφέστατα – πολύ υποβοηθητικό και ως προς την παρουσία του κόσμου, τόσο στους εντός Καυτανζογλείου αγώνες (κατά κύριο λόγο), όσο και στους εκτός.

Σε μία φάση, κατά την οποία – λόγω της καθοριστικής σημασίας των παιχνιδιών για τον στόχο της ανόδου – αναμένεται και ελπίζεται η επάνοδος στο γήπεδο σημαντικού μέρους της πλατιάς μάζας των Ηρακλειδέων, η απουσία διεξαγωγής αγώνων σε εργάσιμη μέρα λειτουργεί – οπωσδήποτε – ευνοϊκά.

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top