Ο Χρήστος Ρόβας και η «διαχείριση»…

Η συγκλονιστική ευχέρεια στο σκοράρισμα του 23χρονου φορ και το πάθος του, για να βοηθήσει την ομάδα, επιδιώκοντας παράλληλα ρεκόρ σκοραρίσματος, αποτελούν προτεραιότητα αντιμετώπισης για την τεχνική ηγεσία.

Στον αγώνα με την Αλεξάνδρεια, κυριολεκτικά… δεν ήθελε να βγει από το γήπεδο, ούτε σηκωτός. Αν μπορούσε, θα ζητούσε από τον διαιτητή να κρατήσει καθυστερήσεις… μισής ώρας, προκειμένου να προλάβει να πετύχει μερικά γκολ ακόμη. Ο λόγος για τον Χρήστο Ρόβα, ο οποίος έχει παθιαστεί με όλο αυτό, που συμβαίνει, αυτήν την τόσο ξεχωριστή, για την μέχρι τώρα ποδοσφαιρική καριέρα του, αγωνιστική περίοδο.

Ο 23χρονος επιθετικός, βρίσκεται μπροστά σε μία προσωπική πρόκληση, η οποία κινείται – βεβαίως – σε απόλυτη παραλληλία με την ομαδική. Ο ίδιος, σε προσωπικό επίπεδο επιχειρεί (και διατηρεί όλες τις δυνατότητες για αυτόν τον στόχο) να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον τομέα του σκοραρίσματος και ο Ηρακλής, υποβοηθούμενος σε σημαντικότατο και καταλυτικό βαθμό από την ευχέρεια του γκολτζή του στο επιτυχές τελείωμα των φάσεων, να πετύχει το στόχο της ανόδου.

Προοπτικές και στόχοι αλληλένδετοι, οπωσδήποτε, των οποίων όμως η συμπαρουσία κρίνεται από το καθεστώς μια λεπτής ισορροπίας. Αυτή, η οποία επιβάλλει την ατομική επιδίωξη να υπηρετεί την επιδίωξη του συνόλου. Το κοινό καλό. Στη δεδομένη περίπτωση, το καλό της ομάδας, το καλό του Ηρακλή.

Διαχείριση από την τεχνική ηγεσία

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος και ο Τάσος Κατσαμπής έχουν ήδη προχωρήσει σε διεξοδικές συζητήσεις με τον Χρήστο Ρόβα για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να προκύψει η σωστή και κατάλληλη διαχείριση του όλου σκηνικού, το οποίο έχει διαμορφωθεί, ώστε να μετασχηματιστεί μόνο σε εφόδιο για την ομάδα η συγκλονιστική ευχέρεια του παίκτη στο σκοράρισμα και να μην εγκλωβιστεί ο νεαρός στράικερ στα στεγανά της επιδίωξης για ατομική διάκριση.

Γενικός αρχηγός και κόουτς συνιστούν στον Ρόβα να «ρίξει» επίπεδα στον τομέα της εσωτερικής πίεσης, που ασκεί ο ίδιος στον εαυτό του, ώστε να καταστεί ακόμη πιο αποτελεσματικός και να βοηθήσει την ομάδα και στην καθοριστική φάση των μπαράζ, όπως τη βοήθησε έως τώρα, με τις επιδόσεις του και τα 29 γκολ του, κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Άπαντες στο ποδοσφαιρικό Τμήμα θεωρούν βέβαιο ότι αυτό το σημαντικό χρονικό διάστημα, που προσφέρεται στην ομάδα για προετοιμασία ενόψει των play off, θα λειτουργήσει ευεργετικά ως προς τη διαχείριση αυτού του ιδιαίτερου αγωνιστικού κεφαλαίου για τον φετινό Ημίθεο, το οποίο ονομάζεται «Χρήστος Ρόβας» και το «κυανόλευκο πολυβόλο» θα είναι διαθέσιμο να… «γαζώσει» τους αντιπάλους και στα μπαράζ, χωρίς επιπρόσθετο άγχος και φθοροποιούς εσωτερικούς «καταναγκασμούς»…

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top