Ήρθε η ώρα της πλατιάς μάζας του «κυανόλευκου» κόσμου

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, ο δρόμος για το Καυτανζόγλειο «ανοίγει» εκ νέου για την πλειοψηφία των Ηρακλειδέων, που δεν βρέθηκε κοντά στο εγχείρημα ως τώρα.

Η εικόνα «μιλά» από μόνη της. Ή, τουλάχιστον, μιλούσε από μόνη της μέχρι τώρα. Και «έλεγε» ότι το εγχείρημα της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής επανεκκίνησης, μπορεί να υποστηρίχθηκε… εκ του μακρόθεν από το σύνολο σχεδόν του κόσμου του Συλλόγου, από κοντά, όμως, στηρίχθηκε από λίγους και συγκεκριμένους.

Δεν αποτελεί… «αστικό μύθο» το γεγονός ότι την προσπάθεια της Γ΄ Εθνικής και πίστεψαν και στήριξαν, με την παρουσία τους εντός και εκτός Καυτανζογλείου, μόνο συγκεκριμένες «κατηγορίες» Ηρακλειδέων, χάρη στην παρουσία των οποίων, αυτή η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, τουλάχιστον όσον αφορά στη φάση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για τους οργανωμένους οπαδούς, με πρωταγωνιστή της μαχητικής προσπάθειας την Αυτόνομη Θύρα 10 και την πιστή και «αμετανόητη»… συνιστώσα των «άρρωστων», μη οργανωμένων, φίλων της ομάδας. Εκείνων, που «με βροχές και χιόνια», σε οποιαδήποτε κατηγορία και να αγωνίζεται ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής, είναι πάντοτε στο γήπεδο.

Μάλιστα, με αυτήν την πάγια εικόνα στην κερκίδα, φτάσαμε στο σημείο η οπαδική στήριξη στον Ημίθεο να είναι πιο εμφανής, δυναμική και πρόδηλη στους εκτός έδρας αγώνες, καθώς τα γήπεδα της κατηγορίας προσέφεραν τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματική συμπαράσταση, ασε σχέση με το αχανές Καυτανζόγλειο…

Τώρα όμως, έφτασε η χρονική συγκυρία της επανάκαμψης και όλων εκείνων, οι οποίοι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε κάθε Τμήμα του Συλλόγου, όταν αυτό βρίσκεται σε προφανή τροχιά επιτυχιών. Ο «Γηραιός» κατέκτησε το πρωτάθλημα στον Όμιλό του και, υλοποιώντας ένα εξαιρετικά ιδιότυπο ποδοσφαιρικό θαύμα, επιχειρεί την επάνοδό του στις επαγγελματικές κατηγορίες, μολονότι είχε εκκινήσει με την περίοδο να έχει αρχίσει και δίχως καμία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για αυτόν τον στόχο.

Θεωρείται πλέον ως εξαιρετικά πιθανό, ότι από τον αγώνα με τον Εδεσσαϊκό θα αρχίσει – σταδιακά – να αυξάνεται η προσέλευση του «γαλάζιου» κόσμου στο Καυτανζόγλειο, με τις προσδοκίες των ιθυνόντων της διοίκησης να αφορούν σε σημαντικής έκτασης οπαδική παρουσία στους τρεις εντός έδρας αγώνες των μπαράζ ανόδου.

Η επίτευξη του στόχου θα είναι – πια – προ των πυλών, τα παιχνίδια καθοριστικής σημασίας, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται – πλέον – ανοιξιάτικες, καταστάσεις ευνοϊκές για την ευρεία «κυανόλευκη» μάζα, η οποία – φαρμακωμένη από τις αλλεπάλληλες πίκρες ετών – απαιτεί διάφορες προϋποθέσεις, ώστε να δηλώσει το πολυπόθητο για τον Σύλλογο «παρών» στο γήπεδο…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top