Να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται…

Υπό δυσχερείς συνθήκες κόντρα στον Εθνικό στο «κεκλεισμένων» Ιβανώφειο…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Σε δύσκολη από κάθε άποψη θέση βρίσκεται ο μπασκετικός Ηρακλής, καθώς (με κόντρα και τις διαιτητικές αποφάσεις) έχει αρχίσει να προσθέτει στο «παλμαρέ» των αγωνιστικών αποτυχιών του, στη διαδρομή της φετινής Α2 και ήττες από ομάδες, που δεν βρίσκονται σε φάση διεκδίκησης της συμμετοχής στα play off ανόδου, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Ψυχικό.

Είναι απολύτως λογικό το ψυχολογικό υπόβαθρο των «κυανολεύκων» να μην είναι θετικό, καθώς η απώλεια εμπιστοσύνης του περιβάλλοντος της ομάδας προς τις προοπτικές και τις πραγματικές δυνατότητές της, είναι εμφανής και διάχυτη.

Με τη συμπλήρωση του απαγορευτικού για τους στόχους του αριθμού των έξι ηττών, αρκετές αγωνιστικές πριν το κλείσιμο της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, του να προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί – από εδώ και πέρα – σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής.

Παράλληλα, θα αναζητήσει τη νίκη – ρεβάνς από τη Δόξα Λευκάδας εκτός έδρας (όταν θα έρθει η ώρα εκείνου του αγώνα), ώστε να μετριάσει τη μειονεκτική θέση του ενόψει των play off, ενώ θα επιχειρήσει και το μεγάλο «διπλό» επί του Χολαργού, αν και εφόσον μπορεί κάτι τέτοιο – υπό τα δεδομένα, που εμφανίζει η ομάδα – να θεωρηθεί ως εφικτό.

«Κεκλεισμένων» με Εθνικό

Μέσα σε όλα τα δύσκολα, που βιώνει η ομάδα σε αυτήν τη φάση, προστίθεται και η ανάγκη διαχείρισης της ποινής, η οποία της επιβλήθηκε, με πρώτη συνέπεια την απουσία κόσμου στον αυριανό (Σάββατο 24/3) αγώνα του Ιβανωφείου κόντρα στον Εθνικό.

Οι παίκτες του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, υπό αυτό το – όπως και να το κάνουμε – ιδιότυπο καθεστώς, θα πρέπει να βρουν τις αγωνιστικές απαντήσεις, για να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα και να μην επιδεινώσουν περαιτέρω τη βαθμολογική κατάστασή τους.

Δυνατός ο Εθνικός

Ο Ηρακλής επικράτησε του Εθνικού εκτός έδρας στον πρώτο γύρο, αλλά ενώ ο «Γηραιός» δείχνει να φθίνει αγωνιστικά όσο εξελίσσεται η χρονιά, οι Πειραιώτες φαίνεται να ακολουθούν αντίθετη πορεία.

Τελευταία και τρανή απόδειξη η μεγάλη νίκη τους, την περασμένη αγωνιστική, επί του Χολαργού, ο οποίος φαντάζει ως η πιο δυνατή (τη δεδομένη στιγμή) ομάδα από αυτές που διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο ανόδου.

Ο Μάρτζος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με τον έμπειρο «μπόμπερ» των φιλοξενουμένων να «φορτώνει» αφειδώς τα αντίπαλα καλάθια, ενώ στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ο έμπειρος Μαχαίρας, κάτω από τα καλάθια και ο Λάανε στην περιφέρεια.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top