Το… «στραβό κλήμα» και τα… «γαϊδούρια»…

Οι πολλές, χτυπητές και απροσδόκητες αδυναμίες του Ηρακλή, που προσφέρουν πεδίο λαμπρό σε διαιτητικές «σφαγές»…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ναι, ο κανονισμός επιτρέπει σε αμυνόμενο να απομακρύνει την μπάλα, όσο εκείνη αναπηδά στη στεφάνη, δεν του δίνει, όμως, το δικαίωμα να… «πάρει σπίτι του» τη μπασκέτα για να πετύχει τον στόχο του.

Πέρα από κάθε αμφισβήτηση, το κρίσιμο καλάθι του Γιάννη Γκαγκαλούδη θα έπρεπε να μετρήσει και να αναδιαμορφώσει (πιθανότητα) την εξέλιξη και την τελική έκβαση της αναμέτρησης με το Ψυχικό. Επίσης πέρα από κάθε αμφισβήτηση, η «κυανόλευκη» ένσταση επί του συγκεκριμένου θέματος θα πρέπει να γίνει δεκτή και ο Ηρακλής να τύχει δικαίωσης.

Αυτή είναι η μικρή εικόνα των πραγμάτων, των δεδομένων, τα οποία απορρέουν από την αναμέτρηση στο αθηναϊκό γήπεδο και σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσουν την ομάδα από τις αδυναμίες, που εμφανίζει η μεγάλη εικόνα των πραγμάτων.

Αυτή, της πιστοποίησης – για μία ακόμη φορά στη φετινή αγωνιστική διαδρομή του «Γηραιού» – των τρανταχτών και – εν πολλοίς – πλήρως απροσδόκητων αδυναμιών, που επιμένει να εμφανίζει αυτή η ομάδα, η οποία αγωνίζεται πολύ πιο κάτω από το κοινό προσδόκιμο, με βάση την αγωνιστική και «χρηματιστηριακή» αξία των αγωνιστικών στελεχών της.

Ο Ηρακλής, με αυτό το ρόστερ και αυτό το μπάτζετ, μετά τις ήττες (ακόμη και στο Ιβανώφειο) από τους ανταγωνιστές στην υπόθεση της ανόδου – δυστυχώς – αποδεικνύει ότι – πλέον – μετατρέπει σε ντέρμπι του ενός καλαθιού και αγώνες με σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους, προσφέροντας το δικαίωμα στους διαιτητές να μεσολαβήσουν, προκειμένου το ροζ φύλλο να καταλήξει στην αντίπαλη πλευρά.

Όποιος παρακολουθεί αυτήν την ομάδα, ακόμη αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πως σπουδαίοι – για το επίπεδο της Α2 – παίκτες, οι οποίοι μέχρι πέρσι, ως αντίπαλοι του Ηρακλή, τον «εκτελούσαν» με την εξαιρετική ευχέρειά τους στο σκοράρισμα, φέτος, ως μέλη της «κυανόλευκης» ομάδας, δεν μπορούν να σκοράρουν, έστω κι αν το καλάθι αποκτήσει το μέγεθος πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων…

Το ρόστερ, το οποίο διαθέτει φέτος ο Ημίθεος, αν και εφόσον απέδιδε στο επίπεδο των πραγματικών δυνατοτήτων των παικτών που το συγκροτούν, δεν θα χρειαζόταν καν μία επιτυχημένη επιλογή ξένου για να υποστηρίξει την προσπάθεια για άνοδο.

Κι επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ο… Ίνγκραμ δεν είναι διαθέσιμος, κάτι πρέπει να γίνει. Διότι με αυτήν την εικόνα, η ομάδα κινδυνεύει να οδηγηθεί στη διαδικασία των play off με τεράστιο μειονέκτημα, κάνοντας τους πάντες στο «κυανόλευκο» περιβάλλον να… αναπολούν την περσινή ομάδα, της οποίας τις αδυναμίες υποτίθεται πως ήρθε να εξαλείψει η φετινή προσπάθεια υπέρβασης…

Σχετικά Άρθρα

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Asvestochori Club: “Μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΣ στο Ιβανώφειο” (pic)

Μπάσκετ

Back to Top