Ο Σύλλογος επιτελεί το καθήκον του

Το χρόνιο αίτημα για νομική καταδίωξη του ποδοσφαιρικού παρακράτους και των ευνοημένων του, υλοποιείται μέσα από την καταγγελτική πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη.

Από τούτη εδώ την ιστοσελίδα, η οποία – μονοθεματικά – απευθύνεται στους Ηρακλειδείς, είχαμε επανειλημμένως καταγράψει και καταδείξει την αναγκαιότητα της οργανωμένης, συντεταγμένης και μεθοδικής νομικής καταδίωξης του ποδοσφαιρικού παρακράτους, το οποίο απεργάστηκε και εκτέλεσε σχέδιο εξόντωσης της ποδοσφαιρικής οντότητας του Συλλόγου.

Είχαμε αναφερθεί στην αναγκαιότητα του να συσταθεί ένα κλιμάκιο Ηρακλειδέων νομικών από την ποδοσφαιρική διοίκηση (όταν αυτή θα στεκόταν στα πόδια της), προκειμένου να προχωρήσουν όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικασίες για την – έστω και αναδρομικού χαρακτήρα – «κυανόλευκη» δικαίωση.

Τα πράγματα έφτασαν σε ανάλογο σημείο με αυτό των προτροπών μας, έστω και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, καθώς αυτό επέβαλε το νομότυπο των διαδικασιών.

Εντολέας της συγκεκριμένης δράσης δεν είναι ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής, αλλά ο Γυμναστικός Σύλλογος, καθώς εκείνος διατηρεί το – προαπαιτούμενο – έννομο συμφέρον και πληρεξούσιος νομικός εντολοδόχος δεν είναι «κάποιο κλιμάκιο Ηρακλειδέων νομικών», αλλά ο εξειδικευμένος σε θέματα ποδοσφαιρικού Δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος.

Οι κρατούντες «έχουσιν γνώσιν» και το οργάνωσαν πολύ καλύτερα από ό,τι εμείς «προτείναμε» διαρκώς, από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, μόλις ολοκληρώθηκε το πιο πρόσφατο σχέδιο εξόντωσης της ομάδας, με τον υποβιβασμό του 2017.

Ο Γυμναστικός έκανε αυτό που έπρεπε, επιτελώντας το υπέρτατο καθήκον του, αυτό της προστασίας των συμφερόντων του μεγίστου Συλλόγου, τον οποίο εκπροσωπεί, επιχειρώντας τη δικαίωση. Σε πρώτο πλάνο την ηθική και, εν συνεχεία, ακόμη και την αγωνιστική.

Και, πράγματι, αν επιτέλους το δικαιικό πλαίσιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου – ακόμη και με παρέμβαση της FIFA και του οργάνου της, της Επιτροπής Παρακολούθησης – λειτουργήσει και αποδώσει δικαιοσύνη σε επίπεδο ηθικής για τον Ηρακλή, αποτελεί συνακόλουθη και συνεπαγόμενη υποχρέωση του Γυμναστικού Συλλόγου το να προχωρήσει και προς την κατεύθυνση της αγωνιστικής δικαίωσης και αποκατάστασης του ποδοσφαιρικού Ημίθεου.

Μέχρι τέλους. Αμείλικτα και αδυσώπητα. Με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα, που χρησιμοποίησε στο σκοτεινό και βορβορώδες κύκλωμα, που εκτέλεσε την ομάδα…

ΥΓ. Ο κόσμος του Ηρακλή – το γράφουμε και το ξαναγράφουμε – είναι ένας πονεμένος κόσμος, πνιγμένος από πίκρες δεκαετιών, με ελάχιστες απολαύσεις και πολλαπλές απογοητεύσεις. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως λογικό να είναι δυσανεκτικός – πολλές φορές – στην κατανόηση της λογικής και της απτής πραγματικότητας, με συνέπεια να… παρεκκλίνει συχνά σε στάσεις υπαγορευμένες από τα δυσάρεστα βιώματα της πικρίας. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι «επιβάλλεται οι θεσμικοί φορείς του Συλλόγου να κινηθούν νομικά εναντίον του ποδοσφαιρικού συστήματος» και τώρα, που αυτό υλοποιείται, προκύπτουν αντιδράσεις του τύπου «και τι να την κάνουμε την ηθική δικαίωση;…». Παιδιά, ας απαλλαγούμε από το βάρος της δυσφορίας και τα όσα μας έχει επιφέρει κι ας δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Το οφείλουμε – πάνω από όλα – στον ίδιο τον Σύλλογο…      

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top