Ο Καζναφέρης άλλαξε τα δεδομένα στη λειτουργία της ομάδας

Ο έμπειρος μέσος, αγωνιζόμενος στο κλασικό ρόλο του, «έδεσε» το «κυανόλευκο» κέντρο και συνέβαλε καταλυτικά στην αγωνιστική ανάκαμψη.

Η επιλογή του Σπύρου Μπαξεβάνου να μην προτιμήσει το πλέον προφανές και εύκολο στην περίπτωση της αντικατάστασης του Μιχάλη Γιαννίτση, βγήκε για καλό της συνολικής λειτουργίας της ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι με τον Λαγκαδά. Το «προφανές και εύκολο» είχε να κάνει με την επιλογή να περάσει ο Λεωνίδας Καστριτσέας στο βασικό σχήμα, ως στόπερ και ο Μάριος Κωστούλας να παραμείνει αμυντικός χαφ.

Αντιθέτως, ο Γιαννιτσιώτης τεχνικός επέλεξε να δώσει την ευκαιρία, τόσο στον Μάριο Κωστούλα, όσο και στον Κώστα Καζναφέρη, να αγωνιστούν στους κλασικούς ρόλους τους, αυτούς του στόπερ και του αμυντικού χαφ, αντιστοίχως, καλύπτοντας μέσω αυτής της μεθόδευσης την απουσία Γιαννίτση.

«Κλειδί» στο χώρο του κέντρου

Η παρουσία του Κώστα Καζναφέρη σε ρόλο κλασικού «κόφτη» στη μεσαία γραμμή, αποδείχθηκε το «κλειδί» της χθεσινής εύρυθμης λειτουργίας του Ηρακλή, τόσο σε μεσοαμυντικό, όσο και σε μεσοεπιθετικό πλαίσιο αναφοράς.

Ο πολύπειρος Αρτινός μέσος, αποτέλεσε τον βασικό κυματοθραύστη της όποιας προσπάθειας του Λαγκαδά για επιθετική ανάπτυξη, με έγκαιρες τοποθετήσεις και επεμβάσεις, κλέβοντας μπάλες και αναχαιτίζοντας προσπάθειες από πλευράς αντιπάλου, ενώ φρόντιζε να κλείνει κάθε διάδρομο πίσω από τους Παναγιωτούδη και Τάι και μπροστά από τους Καραντασιάδη και Κωστούλα.

Στον δημιουργικό τομέα, λειτούργησε ως ένα ολοκληρωμένο «εξάρι», ζητώντας διαρκώς μπάλες από την άμυνά του, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου, ηρεμώντας το παιχνίδι και επιχειρώντας πολλές φορές τις κάθετες, που δημιουργούσαν καταστάσεις γύρω από την αντίπαλη περιοχή.

Ο πολυσύνθετος 31χρονος άσσος, «έδειξε» στον Σπύρο Μπαξεβάνο ότι, αν δεν προκύπτει ανάγκη κάλυψης από πλευράς του κάποιας άλλης θέσης στην ενδεκάδα, η τοποθέτησή του στον κλασικό ρόλο του, αυτόν του «καθαρού εξαριού», μπορεί να αποτελέσει κομβικό σημείο αναφοράς για τη συνολική λειτουργία της ομάδας, λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών που διαθέτει, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top