Ένα Σάββατο γεμάτο Ηρακλή…

Ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ, σε καθοριστικές αναμετρήσεις, μέσα στο ίδιο απόγευμα…

Διάφορα

Είναι καθιερωμένο στα αθλητικά πράγματα, η πλέον «ποδοσφαιρική» μέρα να είναι η Κυριακή και το Σάββατο να παραπέμπει περισσότερο σε μπάσκετ και βόλεϊ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι την ερχόμενη Κυριακή είναι η ημέρα της εορτής της Εθνικής Επετείου (25η Μαρτίου), μετέφερε την διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας για την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο 24/3.

Αυτό έχει ως συνέπεια η αγωνιστική υποχρέωση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή να «πέσει» πάνω στις αντίστοιχες των ομάδων βόλεϊ και μπάσκετ του Συλλόγου και να γίνεται λόγος για ένα αμιγώς «κυανόλευκο» και πολύ κρίσιμο αγωνιστικά, Σάββατο…

Στις 15:00, στην Αλεξάνδρεια…

Για να πάρουμε τα πράγματα με την χρονολογική σειρά τους, το Σάββατο 24/3, λοιπόν, στις 15:00, στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας, διεξάγεται ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τους στόχους της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής ομάδας, απέναντι στον τοπικό Φίλιππο.

Πρόκειται για τον δεύτερο στη σειρά των τριών «τελικών» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου Ομίλου και – ως εκ τούτου – για έναν τεραστίας σημασίας αγώνα.

Στις 17:00, στο Κλειστό της Πυλαίας…

Η ομάδα βόλεϊ, αμέσως μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, στις 17:00, ρίχνεται στη μάχη της οριστικής και αμετάκλητης κατάκτησης της 4ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου της Volley League, εντός Θεσσαλονίκης, αλλά εκτός έδρας.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο Κλειστό της Πυλαίας, στην άτυπη ρεβάνς της μεγάλης νίκης της επί του αντιπάλου, στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Μίκρα.

Στις 17:00 – «κεκλεισμένων» – στο Ιβανώφειο…

Την ίδια ώρα με την ομάδα βόλεϊ, στις 17:00, η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου υποδέχεται τον Εθνικό στο Ιβανώφειο, σε αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών», με βάση πρόσφατη απόφαση τιμωρίας από την ΕΟΚ, εκτός αν η προσφυγή του μπασκετικού Ηρακλή αποδώσει εξαιρετικούς καρπούς και η ποινή εξαλειφθεί ολοκληρωτικά…

Οι μπασκετικοί «κυανόλευκοι» θα επιχειρήσουν να ισορροπήσουν – για μια ακόμη φορά – μετά από μία ακόμη αδόκητη ήττα τους, αυτήν από το Ψυχικό την περασμένη εβδομάδα, όσο βεβαίως είναι δυνατή η επίτευξη της αγωνιστικής και βαθμολογικής ισορροπίας για αυτήν την ομάδα, καθώς μετρά ήδη έξι ήττες στην κανονική περίοδο, πολύ πριν αυτή ολοκληρωθεί…

Ενδιαφέρον οπαδικής παρουσίας μόνο στην Αλεξάνδρεια…

Η καθολική χρονική σύμπτωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των τριών μεγάλων Τμημάτων του Συλλόγου – αυτήν τη φορά – δεν απαιτεί τον… «διακτινισμό» των φίλων του Ηρακλή, προκειμένου να δώσουν «παρών» σε όλες.

Ούτως ή άλλως, η μπασκετική αναμέτρηση – όπως έχουν τώρα τα πράγματα – θα διεξαχθεί υπό καθεστώς απαγόρευσης ως προς την παρουσία φιλάθλων, ενώ – όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στα τοπικά ντέρμπι και των τριών μεγάλων ομαδικών αθλημάτων – στο ντέρμπι του βόλεϊ δεν υπάρχει πρόβλεψη για παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών (όπως, αντιστοίχως, συνέβη και στον πρώτο γύρο, στη Μίκρα).

Συνεπώς, από πλευράς οπαδικής παρουσίας, το ενδιαφέρον εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Φίλιππο στην Αλεξάνδρεια, όπου, μάλιστα, οι φίλοι του Ηρακλή θα έχουν την ευκαιρία μαζικής και άνετης παρουσίας στο Δημοτικό Στάδιο της γειτονικής πόλης, καθώς η γηπεδούχος πλευρά έχει προβλέψει και προσμένει την εκεί παρουσία τους…

 

Back to Top