Ζητούμενο το «φρεσκάρισμα» της μεσοεπιθετικής γραμμής

Ο «σφιχτός» σε επιθετική έκφραση Ηρακλής των τελευταίων αγωνιστικών και οι Ντε Σμεντ – Αμαραντίδης, που περιμένουν στον προθάλαμο…

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το αγωνιστικό φρόνημα και το αίσθημα της αυτοπεποίθησης στο εσωτερικό της ομάδας. Το έπραξε και το πράττει και μετά την ισοπαλία στο Παλαιοχώρι, επιχειρώντας να έχει απολύτως ψυχολογικά εφοδιασμένους τους ποδοσφαιριστές του, στην είσοδο της διαδικασίας των τριών «τελικών», ενόψει της προσπάθειας για κατάληψη της πρώτης θέσης.

Είναι, πάντως, βεβαιότατο ότι και ο ίδιος ο τεχνικός της ομάδας έχει διαπιστώσει – με βάση την εικόνα που σχημάτισε από τους αγώνες του Ηρακλής του φετινού… παρελθόντος, τους οποίους έχει μελετήσει και την εικόνα, που καλείται στην παρούσα φάση να διαχειριστεί – ότι το αγωνιστικό σύνολό του δεν είναι στην ίδια κατάσταση, σε επίπεδο μεσοεπιθετικής έκφρασης.

Και, σαφώς, το κεντρικό ζητούμενο δεν είναι μόνο η… αφωνία του Χρήστου Ρόβα, αλλά η αποδοτικότερη δυνατή αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας στην επιθετική γραμμή. Η ανετότερη δημιουργία φάσεων μπροστά στην αντίπαλη εστία και η επαναφορά της ευχέρειας του συνόλου στον τομέα του εύκολου γκολ.

Επηρεάζει και η φυσική κόπωση

Επιβαρυντικός παράγων στην όλη προσπάθεια είναι και η φυσική κόπωση των ποδοσφαιριστών. Η πορεία πρωταθλητισμού, την οποία διεξαγάγει ο Ημίθεος, μας κάνει να λησμονούμε ότι πρόκειται για ομάδα που σχηματίστηκε από τον Οκτώβριο και έπειτα, χωρίς την απαιτούμενη και τόσο ευεργετική καλοκαιρινή προετοιμασία, με συνέπεια και αυτή η – σημαντικότατη – παράμετρος να επιδρά αρνητικά κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι παίκτες της πρώτης γραμμής είναι βεβαρημένοι από τα πολλά και συνεχή παιχνίδια και αυτό φαίνεται – πολλές φορές – από τη συμπεριφορά τους εντός αγωνιστικού χώρου. Μάριος Κωστούλας, Βασίλης Παπαδόπουλος, Μηνάς Πτηνόπουλος και Χρήστος Ρόβας (κατά κύριο ρόλο) έχουν προσφέρει πολύ «αίμα» στην προσπάθεια τροφοδοσίας της μεσοεπιθετικής λειτουργίας της ομάδας και όλα δείχνουν ότι χρειάζονται ενίσχυση από τον πάγκο.

Το φρεσκάρισμα, ο Ντε Σμεντ και ο Αμαραντίδης

Το ευτύχημα για τον Σπύρο Μπαξεβάνο είναι ότι ο 47χρονος κόουτς διαθέτει ένα εξαιρετικά πλούσιο, για τα δεδομένα της κατηγορίας, ρόστερ. Και στον κρίσιμο τομέα της μεσοεπιθετικής γραμμής, της οποίας το φρεσκάρισμα φαντάζει ως το ζητούμενο, υπάρχουν λύσεις και επιλογές και μάλιστα αξιόλογες.

Πέρα από την έμπειρη προσθήκη του Κώστα Καζναφέρη και τη χρησιμότατη παρουσία του Κώστα Παναγιωτούδη, αλλά και τη πολύτιμη συμμετοχή του Τάι στις τελευταίες αγωνιστικές και πέρα από τις εναλλακτικές επιλογές, που προσφέρουν ο Κριστιάνο Μεντί και ο Παντελής Κρυστάλλης (αμφότεροι σέντερ φορ, που εξυπηρετούν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες του παιχνιδιού), υπάρχουν οι πιο πολυδιάστατες περιπτώσεις του Λεό Ντε Σμεντ και του Βασίλη Αμαραντίδη.

Ο Γάλλος, μπορεί να μην είναι ο ταχύτερος μέσος του πλανήτη, όμως, στο συγκεκριμένο αγωνιστικό επίπεδο, μπορεί να βοηθήσει με περισσότερο χρόνο συμμετοχής, με την καλή τεχνική υποδομή, που διαθέτει και την ικανότητά του να δημιουργεί φάσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ, με το «τεχνικό» αριστερό πόδι του, είτε με σέντρες, είτε με ασίστ (όπως συνέβη στη φάση του νικητήριου γκολ με τη Νάουσα).

Ο Ντε Σμεντ δεν έχει χρησιμοποιηθεί στους δύο τελευταίους αγώνες, αλλά φαίνεται να μπαίνει πιο δραστικά στη σκέψη του προπονητή του, ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

Σημαντικό «εργαλείο» στο φρεσκάρισμα της μεσοεπιθετικής γραμμής μπορεί να αποδειχθεί και ο Βασίλης Αμαραντίδης, με τον νεαρό εξτρέμ να θεωρείται παίκτης ικανός να ταλαιπωρήσει την αντίπαλη άμυνα, ιδίως σε στιγμές, που αυτή είναι είτε ανοικτή, είτε κουρασμένη, μετά από πολλά λεπτά αγωνιστικής προσπάθειας.

Ο 21 ετών ακραίος του Ηρακλή έμεινε εκτός αποστολής στο Παλαιοχώρι, όμως είναι πολύ πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής, στην προσπάθεια αναζωογόνησης της μπροστινής γραμμής των «κυανολεύκων».

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top