Ο Τάι άρχισε να «μιλάει»…

Στο πλέον κομβικό σημείο για την ομάδα και το στόχο της, ο παίκτης – υπεραξία για την κατηγορία, άρχισε να μεταφράζει και σε γκολ τις τεράστιες δυνατότητες προσφοράς του.

Πολλά χαμόγελα στον Ηρακλή για όσα βλέπουν από την αγωνιστική κατάσταση του Τάι. Ο Βραζιλιάνος άσσος, χρειάστηκε απλώς έναν αγώνα και μάλιστα σε έναν ολισθηρό αγωνιστικό χώρο, όπως εκείνος του Καυτανζογλείου στην αναμέτρηση με τη Νάουσα, προκειμένου να αρχίσει να «ρολάρει» αγωνιστικά και να αποκτά τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό.

Μην λησμονούμε ότι ο 31χρονος επιτελικός μέσος, μπορεί να ήλθε σε εξαιρετική κατάσταση στις αρχές Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, εντασσόμενος στο προπονησιακό πρόγραμμα της Μίκρας, αλλά πριν από εκείνον τον αγώνα με τους Ημαθιώτες, έφτασε στο σημείο να απέχει για περισσότερο για τρεις μήνες από επίσημους αγώνες, λόγω της μακράς καθυστέρησης, η οποία σημειώθηκε στο θέμα της έκδοσης του δελτίου συμμετοχής.

Έδειξε και το πρόσωπο του σκόρερ

Στον αγώνα της Χαλάστρας, ο Τάι, με πιο γεμάτες μπαταρίες πλέον, έδειξε και ένα άλλο, εξαιρετικά σημαντικό για την αγωνιστική προοπτική της ομάδας, πρόσωπο: αυτό του ικανότατου σκόρερ.

Από την προηγούμενη θητεία του στην «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ήταν γνωστό ότι ο Βραζιλιάνος, πέρα από τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του ως κουμανταδόρος του παιχνιδιού, είναι και ένας ικανότατος σκόρερ.

Και αυτό το επιτυγχάνει, είτε εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικής τεχνικής απευθείας εκτελέσεις φάουλ λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, είτε με το να μετατρέπεται σε κρυφό φορ, «γεμίζοντας» την κατάλληλη στιγμή τα αντίπαλα καρέ και τελειώνοντας φάσεις, χωρίς, βεβαίως, να αγνοούμε και τη δυνατότητα απειλής, που συνιστά για τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τα επικίνδυνα σουτ, που εξαπολύει, όταν δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής.

Κόντρα στον Καμπανιακό, ο Τάι επέδειξε αυτές τις ικανότητές του και μάλιστα δις, τόσο με την υποδειγματικά τεχνική εκτέλεση φάουλ, όσο και με το «τρύπωμα» στην αντίπαλη περιοχή και το άψογο τελείωμα, στη φάση του δευτέρου από τα γκολ που πέτυχε.

Στην κατάλληλη στιγμή, ενόψει Παλαιοχωρίου

Ο λατινοαμερικάνος άσσος, ήταν δεδομένο ότι αποτελεί παίκτη – υπεραξία για τη συγκεκριμένη κατηγορία, στην οποία αγωνίζεται η ομάδα, αλλά, πλέον, είναι προφανές ότι βρίσκει ρυθμό σε όλα τα επίπεδα της αγωνιστικής έκφρασής του και του ποδοσφαιρικού ρεπερτορίου του.

Και το κάνει αυτό, ενόψει του καθοριστικότερου – για την αγωνιστική περίοδο και το στόχο του Ηρακλή – αγώνα, αυτόν της Κυριακής στο Παλαιοχώρι, γεγονός το οποίο προοιωνίζει πολλά και θετικά για την προοπτική των «κυανολεύκων».

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top