Ετοιμάζεται να προσθέσει τις δικές του «πινελιές»

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος βρήκε τον χρόνο που αναζητούσε και σχεδιάζει να προσθέσει κάποια αγωνιστικά στοιχεία, αρχής γενομένης από τη Χαλάστρα.

Ο νέος τεχνικός του Ηρακλή ανέλαβε δράση ημέρα Τρίτη και είχε να κοουτσάρει για πρώτη φορά την ομάδα του, την Κυριακή, στον αγώνα κόντρα στη Νάουσα. Χρονικό διάστημα ιδιαιτέρως περιορισμένο, ως προς την προοπτική του να αρχίσει να περνά στο αγωνιστικό σύνολο, το οποίο καλείται να διαχειριστεί, τα δικά του προπονητικά «θέλω».

Τουλάχιστον όχι τόσο εμφατικά και σε τόσο εκτεταμένο πεδίο, όσο θα επιθυμούσε να το πράξει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κόντρα στους Ημαθιώτες παρακολουθήσαμε έναν «Γηραιό» απολύτως προσαρμοσμένο στα ήδη γνωστά δεδομένα αγωνιστικής στρατηγικής.

Όχι μόνο σε επίπεδο σχηματισμού (τέσσερις στην άμυνα, τρεις κεντρικοί μέσοι, εκ των οποίων ο ένας «κόφτης» και οι άλλοι δύο παραγωγικοί, δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί και ένας σέντερ φορ), αλλά και σε επίπεδο προσώπων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σπύρος Μπαξεβάνος πραγματοποίησε μόνο τις απολύτως αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα που είχαμε συνηθίσει ως βασική (Τάι και Κουρέλλας), ώστε να καλυφθούν κενά, τα οποία είχαν προκύψει.

Αλλαγή δεδομένων

Μέσα στην εβδομάδα, τη δεύτερή του στην «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ο Γιαννιτσιώτης τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να περάσει, μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων, τα δικά του στοιχεία αγωνιστικού προσανατολισμού στην ομάδα.

Είχε τον χρόνο να περάσει σε φάση προσαρμογής σε κάποια από αυτά τους παίκτες του, με στόχο – σταδιακά – να αρχίσει αφήνει το δικό του προπονητικό στίγμα στο αγωνιστικό σύνολο και στον τρόπο συμπεριφοράς στους αγώνες.

Αρχή από Χαλάστρα

Ήδη, ενόψει της αναμέτρησης με τον Καμπανιακό στη Χαλάστρα, ο 47χρονος τεχνικός ετοιμάζει μία… ήπια αλλαγή στον αγωνιστικό σχεδιασμό του, με την παράλληλη πιθανή προθήκη νέων προσώπων στο βασικό σχήμα.

Φαβορί για αυτήν την εξέλιξη είναι ο Κώστας Καζναφέρης, στην εμπειρία και στην ποιότητα του οποίου ποντάρει πολλά ο κόουτς, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταλήξει και στην επιλογή μίας ακόμη αλλαγής προσώπου στον μεσοεπιθετικό χώρο, σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top