Για τη νίκη, με το βλέμμα στον Μάιο…

Πανέτοιμος ο Ηρακλής να κάνει το 1-1 στις νίκες κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, με τον κόσμο δίπλα του…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μεγάλη και σημαντική είναι η ανάγκη μαζικής συμπαράστασης στην προσπάθεια, που θα καταβάλει η ομάδα μπάσκετ, αύριο (Σάββατο 24/2) στο Ιβανώφειο, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας. Πρόκειται για μία προσπάθεια, που αφορά στο σήμερα του Ηρακλή, αλλά προσβλέπει – παράλληλα – και στο αύριο της προοπτικής του για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Οι Πατρινοί, στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου είχαν αναγκάσει τους «κυανολεύκους» να αποχωριστούν από νωρίς, τη φετινή αγωνιστική περίοδο, το αήττητό τους, με εκείνο το 73-68 στο κλειστό της Περιβόλας.

Ήττα, η οποία «πόνεσε», αλλά άνοιξε και… υποχρεώσεις, ενόψει των play off, καθώς ένα πιθανός αντίπαλος στην τελική μάχη για την εξασφάλιση του δεύτερου εισιτηρίου για την άνοδο είχε πετύχει το 1-0 στις νίκες, οι οποίες μεταφέρονται και στη διαδικασία των play off.

Για την ισοφάριση

Οι παίκτες του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, όπως έχουν αποδείξει μέχρι τώρα «έχουν τον τρόπο τους» ώστε να επικρατούν υποδεέστερων αντιπάλων, εντός και εκτός έδρας, κατά τη φετινή διαδρομή τους στο πρωτάθλημα.

Πλέον, οφείλουν να το κάνουν και έναντι ενός αντιπάλου, ο οποίος διεκδικεί την είσοδο στα play off ανόδου, μη μιμούμενοι τον κάκιστο εαυτό τους στις αντίστοιχες εντός Ιβανωφείου απόπειρες, με Δόξα Λευκάδας και Περιστέρι.

Στον Ηρακλή χρειάζονται πολύ αυτή τη νίκη, για να φτάσουν στο 1-1 (καλό θα ήταν να καλύψει και τα νώτα της η ομάδα, υπερκαλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου γύρου, αν και οι Πατρινοί δεν φαίνεται να… προλαβαίνουν για ισοβαθμία στην κανονική περίοδο) και να έχουν τον Απόλλωνα «στα ίσια» απέναντί τους, στη διαδικασία των play off και με δικό τους το αβαντάζ έδρας, λόγω υψηλότερης θέσης στη regular season.

Έμπειρος και επιθετικός αντίπαλος

Η «αχίλλειος πτέρνα» της αμυντικής συμπεριφοράς, που έχει επισημάνει ο κόουτς του Ημίθεου, θα πρέπει να πάψει να υφίσταται κόντρα στην Πάτρα.

Ο αντίπαλος θα πρέπει να πιεστεί πολύ από την «κυανόλευκη» άμυνα, καθώς διαθέτει εξαιρετικούς και έμπειρους επιθετικούς, με κορυφαίο των Αμερικανό Άκερ, τον νεαρό αρχηγό της ομάδας, Μαστρογιαννόπουλο, τον – γνωστό μας – Χείλαρη, τους πολύπειρους Κιτσούλη και Τσιάρα, αλλά και τον Γόντικα.

Με Χαριτόπουλο, σε «ζεστό» Ιβανώφειο

Το ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία είναι ότι ο Δημήτρης Χαριτόπουλος επιβεβαίωσε την ιατρική πρόβλεψη και είναι ετοιμοπόλεμος, με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να διατηρεί όλες τις επιλογές του στη θέση «5».

Τεράστιο όπλο στην κρίσιμη αυριανή αναμέτρηση της ομάδας, η παρουσία του κόσμου, που αναμένεται να «ζεστάνει» το Ιβανώφειο και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα νίκης, για τον Ηρακλή, σε έναν αγώνα – κλειδί για το στόχο της επανόδου στα «μεγάλα σαλόνια».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top