Το Μετς, οδηγός για τη συνέχεια…

Ο Ηρακλής, ο οποίος αντέχει στις πιέσεις εκτός έδρας, είναι εκείνος που θα κρατηθεί ψηλά στην τελική βαθμολογία…

Βόλει, Ηρακλής

Το… «θέμα» με τα εκτός έδρας παιχνίδια, κατόρθωσε να παρακάμψει ο Ηρακλής στον προημιτελικό του κυπέλλου, κόντρα στην ΑΕΚ, στο Μετς. Μάλιστα, το πέτυχε με ιδιαίτερα πειστικό τρόπο, με αυτό το – ουσιαστικά άνετο – 0-3, απέναντι σε μία ομάδα, η οποία, πριν από λίγες μόλις μέρες, είχε πετάξει εκτός θεσμού, στο ίδιο γήπεδο, τον Φοίνικα Σύρου. Με τους νησιώτες, βεβαίως, να φιγουράρουν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Volley League, έχοντας επενδύσει ένα μεγάλο μπάτζετ στη συγκρότηση του φετινού δυνατού ρόστερ τους.

Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Ημίθεος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα πρέπει να καταστεί πιλότος για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεών του σε επίπεδο πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» απέχουν μία κατηγορία από το επίπεδο των «κυανολεύκων» δεν αποτελεί επιχείρημα υποτίμησης της χθεσινής επιτυχίας της ομάδας του Γιάννη Ορφανού.

Πιέστηκαν από παντού

Όσοι έχουν εικόνα του αγώνα, επιμένουν ότι τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν για τη φιλοξενούμενη πλευρά. Η ΑΕΚ, η οποία κάνει «περίπατο» στο δρόμο για την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, με ρόστερ εξαιρετικό για το επίπεδο, στο οποίο αγωνίζεται και δύο «καθαρούς» παίκτες Volley League στην επτάδα της, όπως οι Λάππας και Κανέλλος, απέδειξε σε πολλά σημεία της αναμέτρησης ότι είχε τις δυνατότητες να πιέσει τον αντίπαλο.

Πρωτίστως, στον Ηρακλή άσκησε πίεση η ατμόσφαιρα έδρας που διαμόρφωσαν στο Κλειστό του Μετς οι οπαδοί των γηπεδούχων, ποθώντας την πρόκριση στο Final 4, με τον «Γηραιό» να επιδεικνύει παροιμιώδη ψυχραιμία και να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις μιας έδρας, κατά πολύ πιο θερμής από αυτές, που συναντά στις σάλες της μεγάλης κατηγορίας, στις οποίες εκείνος αγωνίζεται.

Παράλληλα, η ομάδα του Νεόφυτου ήταν διαρκώς κοντά στο σκορ, στα τρία σετ που παίχτηκαν, ενώ πολλές φορές περνούσε μπροστά. Ωστόσο, ο Ηρακλής, ο οποίος βρέθηκε σε κατάσταση απόλυτης αγωνιστικής συγκέντρωσης, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητας, ξεπέρασε τις δυσκολίες και βρήκε τον τρόπο, όχι μόνο να φτάσει στο 0-3, αλλά και να δείξει στον ίδιο τον εαυτό του, πώς θα πρέπει να λειτουργεί μακριά από τη Μίκρα από εδώ και πέρα…

Σχετικά Άρθρα

“Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του – Συγγνώμη από τον κόσμο…”

Βόλει

Back to Top