Μάχη πρόκρισης στο Μετς

Στην κατάμεστη αντίπαλη έδρα ο Ηρακλής, με σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση, για την πρόκριση στο Final 4.

Βόλει, Ηρακλής

Ο στόχος είναι από εκείνους που γράφουν ιστορία. Είναι από εκείνους, που καταγράφονται από την ιστορία. Μία πρόκριση σε Final 4 κυπέλλου, δεν αποτελεί αμελητέα περίπτωση και αυτό το γνωρίζουν άριστα ο Γιάννης Ορφανός και οι παίκτες του, αντιμετωπίζοντας σήμερα (21/2) την ΑΕΚ στο κλειστό του Μετς, σε έναν προημιτελικό, ο οποίος προβλέπεται σκληρός και… «πονηρός»…

Η… «πονηριά» και η επικινδυνότητα του αντιπάλου αποδείχθηκε μέσα από την πρόσφατη νίκη – πρόκρισή της επί του Φοίνικα Σύρου, τον οποίο πέταξε έξω από τον θεσμό με ένα εμφατικότατο 3-0. Αυτά είναι δεδομένα που τα γνωρίζουν στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο και είναι αποφασισμένοι να «βγάλουν» την – ασύγκριτα – υψηλότερη ποιότητα και εμπειρία τους κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», ώστε να είναι εκείνοι που θα φύγουν με την πρόκριση.

Έμπειρη ομάδα, που ξεχωρίζει…

Η ΑΕΚ πρωτοπορεί στο πρωτάθλημα της Α2 και στον Όμιλο, στον οποίο μετέχει, απέχοντας με δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Έχει συγκροτήσει ένα ρόστερ – πολυτέλεια για την κατηγορία, με στόχο την άνετη και σίγουρη άνοδο στη Volley League.

Διαθέτει έμψυχο δυναμικό αποτελούμενο από έμπειρους παίκτες, τόσο στο επίπεδο της Α2, αλλά και στο υψηλότερο (κάποιοι από αυτούς), οι οποίοι αποδίδουν σε υψηλά στάνταρντ, όπως απέδειξαν, «καθαρίζοντας» με το… συνοπτικό 3-0 τον τρίτο στη βαθμολογία της Volley League, Φοίνικα Σύρου.

Η διοίκηση της «Ένωσης» έχει οικονομικές δυνατότητες και για αυτό έχει προσελκύσει δύο διεθνείς αθλητές επιπέδου Α1 στο δυναμικό της, όπως ο Γεράσιμος Κανέλλος (με τον έμπειρο κεντρικό να έχει σχεδόν συμφωνήσει για την επιστροφή του στον Ηρακλή το καλοκαίρι, αλλά τελικά να δελεάζεται από το συμβόλαιο που του πρότειναν οι «κιτρινόμαυροι») και ο 38χρονος Ηλίας Λάππας, που δίνει ισχύ και σκορ από τα άκρα.

Μάλιστα, προπονητής της ΑΕΚ είναι ο πολύπειρος στη μεγάλη κατηγορία, Νίκος Νεόφυτος.

Κατάμεστο και φανατισμένο το Μετς…

Οι φίλοι των γηπεδούχων, μπροστά στην πρόκριση της πρόκρισης στην τελική φάση του κυπέλλου και του ονόματος του αντιπάλου έχουν προετοιμάσει μια δυνατή οπαδική ατμόσφαιρα, με τη γηπεδούχο πλευρά να κάνει λόγο για κατάμεστες εξέδρες.

Είναι σαφές και δεδομένο ότι οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μία σκληρή έδρα και όχι μία ήρεμη και… οικογενειακή ατμόσφαιρα, όπως συναντούν σε πολλά γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας …

Αν ξεπεράσει το… «θέμα», δεν τον σταματά τίποτε…

Αν και εφόσον ο Ηρακλής αποδώσει – αυτήν τη φορά – στο επίπεδο των πραγματικών δυνατοτήτων του, όπως κάνει εντός Μίκρας, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Μπορεί να μην αποτελεί επιχείρημα η διαφορά κατηγορίας που χωρίζει τους δύο αντιπάλους, ωστόσο οι «κυανόλευκοι», επιδεικνύοντας το πραγματικό αγωνιστικό πρόσωπό τους, δεν πρόκειται να συναντήσουν αμφισβήτηση στην υπόθεση της νίκης και της πρόκρισης.

Στις 17:30, με live από τη BlueArena

Ο προημιτελικός μεταξύ ΑΕΚ και Ηρακλή, στο Κλειστό του Μετς, θα αρχίσει στις 17:30 και θα τον διευθύνουν οι Γεροθόδωρο και Νικολόπουλος, με Παρατηρητή τον Τσιντομηνά.

Η BlueArena θα καλύψει με «live» ενημέρωση την εξέλιξη του αγώνα, καταγράφοντάς την σε πραγματικό χρόνο.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top