Και ο «μπαλαντέρ» στο παιχνίδι…

Με νέα δεδομένα αγωνιστικής στρατηγικής ο Ηρακλής, από εδώ και πέρα, λόγω της παρουσίας κλασικού «δεκαριού», με τη συμμετοχή του Τάι (αν και εφόσον το επιτρέψει η ΕΠΟ…).

Από τον Οκτώβριο, όταν και άρχισε η προσπάθεια για ουσιαστική στελέχωση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, ώστε να εμφανιστεί ευπρόσωπος και αξιόμαχος στη μάχη της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, έως και σήμερα, το ρόστερ εμφάνιζε μία δομική και θεμελιώδη έλλειψη: την απουσία ενός κλασικού επιτελικού στο χώρο του κέντρου.

Την έλλειψη αυτού, τον οποίο – χρησιμοποιώντας μπασκετική ορολογία – αποκαλούμε πλέι μέικερ ή τον οποίο, στην δεκαετία του `80, αποκαλούσαμε «συντονιστή». Το «δεκάρι», ο «επιτελικός», ο «οργανωτής», ο παίκτης, εν πάση περιπτώσει, που θα κάνει κουμάντο στο παιχνίδι της ομάδας, θα το οργανώσει και θα είναι εκείνος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της εμπνευσμένης κάθετης ή παράλληλης πάσας, που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής για την αντίπαλη άμυνα.

Σε πρώτη φάση, κάποιες φορές, αυτόν το ρόλο προσπάθησε να διαδραματίσει ο Βλαδίμηρος Σαββελίδης, σε κάποια από τα λίγα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε στον Ηρακλή, χωρίς ωστόσο να είναι ο κλασικός ρόλος του. Παράλληλα, κάποιες… τάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση έχει στο παιχνίδι του ο Κώστας Παναγιωτούδης, με την κλασική θέση του, ωστόσο, να είναι αυτή του «οκταριού».

Αν και εφόσον οι τυπικότητες της ΕΠΟ έχουν – όντως – ικανοποιηθεί και η αρμόδια επιτροπή της εκδώσει δελτίο στον Βραζιλιάνο άσσο, από την αμέσως προσεχή αναμέτρηση ο νέος κόουτς, Σπύρος Μπαξεβάνος, θα έχει να διαχειριστεί νέα δεδομένα επ’ αυτού του θέματος.

Στην ουσία, με την ενεργοποίηση του Τάι από την ερχόμενη Κυριακή (αν – πάντοτε – εκδοθεί το δελτίο του), στον αγώνα με τη Νάουσα στο Καυτανζόγλειο, στο φετινό ρόστερ του «Γηραιού» θα διατεθεί για πρώτη φορά η εξαιρετικά χρήσιμη πολυτέλεια ενός κλασικού επιτελικού μέσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προοπτική της ομάδας.

Ο νέος τεχνικός του Ημίθεου θα έχει να διαχειριστεί, στη συνολική διαμόρφωση και ανάπτυξη της αγωνιστικής στρατηγικής του, την παρουσία του Βραζιλιάνου οργανωτή και όσα ο τελευταίος μπορεί να βάλει στο παιχνίδι των «κυανολεύκων». Και, βεβαίως, ο Σπύρος Μπαξεβάνος θα πρέπει να «εκπαιδεύσει» το αγωνιστικό σύνολό του να λειτουργεί με έναν παίκτη, του οποίο το καθήκον είναι να παραλαμβάνει τη μπάλα από τους αμυντικούς μέσους και να δημιουργεί, με τις τεχνικές αρετές του και την ποδοσφαιρική οξυδέρκειά του, προϋποθέσεις για γκολ, σε συνεργασία με τους συμπαίκτες του.

Σε κάθε περίπτωση η προσθήκη ενός αγωνιστικού στελέχους, του επιπέδου και της ποδοσφαιρικής ιδιοσυστασίας του Τάι, προσθέτει έντονη πινελιά ενδιαφέροντος στην αγωνιστική προοπτική του Ηρακλή και θεμελιώδη ενίσχυση, στοιχείο το οποίο όλοι αναμένουμε να αρχίζει να διαφαίνεται από τον επικείμενο αγώνα με την ομάδα της Ημαθίας, καλώς εχόντων των πραγμάτων και ΕΠΟ… επιτρεπούσης…

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top