Σερίφης στο… «Σαλούν»…

Στόχος του Ηρακλή, άλλο ένα νικηφόρο πέρασμα από έδρα ομάδας, επικίνδυνης μεν, αλλά υποδεέστερης ποιοτικά.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μία ακόμη… «πονηρή» αποστολή εκτός έδρας για τον μπασκετικό Ηρακλή, καθώς θα πρέπει να υπερβεί το εμπόδιο του Παπάγου και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με το ροζ φύλλο αγώνα. Αποστολή, σαν αυτές από τις πολλές, που έχει φέρει σε αίσιο πέρας κατά τη φετινή αγωνιστική διαδρομή του ο «Γηραιός».

Δυσκολεύεται – σε πολλές των περιπτώσεων – αλλά βρίσκει τη διέξοδο και φεύγει νικητής, κάθε φορά που η «κυανόλευκη» ομάδα τίθεται αντιμέτωπη με αντιπάλους, οι οποίοι δεν εκκινούν από το ίδιο σημείο ποιοτικής αναφοράς με εκείνη. Και, βεβαίως, θέλει να επαναλάβει και να επιβεβαιώσει αυτή την διαδικασία αποτελεσματικότητας και μέσα στο «Σαλούν» του Παπάγου.

Στο ΠΑ.ΜΑΚ., λόγω… «Σαλούν»…

Κάθε άλλο παρά τυχαία επιλογή από τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη ήταν το να επιλεγεί το Κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως έδρα διεξαγωγής του προπονησιακού φιλικού με την Ευρώπη Πευκοχωρίου, στα μέσα της εβδομάδας.

Στόχος του κόουτς ήταν να δώσει την ευκαιρία στους παίκτες του για καταγραφή αγωνιστικών παραστάσεων σε μία πραγματικότητα παρόμοια με αυτήν που θα αντιμετωπίσουν στην αυριανή επίσημη αναμέτρηση, στην έδρα του Παπάγου, το περίφημο… «Σαλούν». Γήπεδο, βεβαίως, το οποίο οφείλει το ιδιαίτερο προσωνύμιό του στην κατασκευή του, καθώς είναι μικρό (χωρητικότητας μόλις 800 θεατών) και δεν θυμίζει, όχι μόνο το Ιβανώφειο, αλλά και όλες τις άλλες σάλες της Α2.

Ομάδα που απαιτεί προσοχή

Ο Ηρακλής θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός και συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς ο Παπάγου είναι μία ομάδα που εσχάτως δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της, με στόχο να αποφύγει τα δύσκολα των τελευταίων βαθμολογικών θέσεων και είναι επικίνδυνη στην έδρα της.

Μπορεί να έχασε τον Πάνο Φιλιππάκο με τραυματισμό, αλλά η παρουσία του πολύ καλού σέντερ, Πέτρου Μελισσαράτου και ο «ζεστός» στο σκοράρισμα, Κώστας Ζώρζος, με την παράλληλη παρουσία και άλλων καλών στελεχών που διαθέτει, μπορεί να προβληματίσουν τον «Γηραιό», αν εμφανίσει πολλά από εκείνα τα «νεκρά διαστήματα», τα οποία συνεχίζει να εμφανίζει κάθε αγωνιστική.

Η παρουσία Ουάσινγκτον

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, είναι πιθανό το ντεμπούτο του Ντάριους Ουάσινγκτον στο «Σαλούν». Ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι απολύτως έτοιμος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά στο δεκαήμερο της παρουσίας του με την ομάδα έδειξε ότι οι τεχνικές, οργανωτικές και επιθετικές του αρετές μπορούν να εκδηλωθούν, όσο του το επιτρέπουν οι δυνάμεις του, επί του παρόντος.

Λογικά, ο 32χρονος άσσος θα πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής και ευχή όλων είναι να κατορθώσει με την παρουσία του να συμβάλει στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top