Εξακολουθεί στον δρόμο της σοβαρότητας…

Και στον αγώνα με την Καρδίτσα, ο Ηρακλής κινήθηκε στο πλαίσιο της αγωνιστικής αξιοπιστίας, εφαρμόζοντας τον κανόνα που τον θέλει να βρίσκει τρόπο να «εξολοθρεύει» τους υποδεέστερους αντιπάλους.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μόνο ικανοποίηση μπορεί να προσδώσει στο «κυανόλευκο» μπασκετικό στρατόπεδο το γεγονός ότι η ομάδα εξακολουθεί να διαχειρίζεται με νικηφόρα κατάληξη τους αγώνες με τους – θεωρητικώς και πρακτικώς – υποδεέστερους ποιοτικά και ανταγωνιστικά αντιπάλους της.

Το κάνει με απαρέγκλιτη (έως τώρα) επιτυχία, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, το πέτυχε και απέναντι στην Καρδίτσα το περασμένο Σάββατο. Απέναντι σε μία ομάδα, η οποία – σύμφωνα με τους επαΐοντες της κατηγορίας – αδικεί τον εαυτό της με τα αποτελέσματα που έχει φέρει κατά τη φετινή αγωνιστική διαδρομή της, με βάση το υλικό που διαθέτει.

Βρήκε και πάλι λύσεις στα «black out»

Σε μία ακόμη τέτοιου επιπέδου αναμέτρηση, ο Ηρακλής εμφάνισε τα – γνωστά πλέον – «νεκρά σημεία», αλλά, επίσης για μία ακόμη φορά, τα διαχειρίστηκε, εντέλει, με επιτυχία. Κι αυτό είναι που – στο τέλος της ημέρας – μετρά, προσμετράται και καταγράφεται.

Η παρουσία του Στέφαν Τζόρτζεβιτς μέσα στη ρακέτα έβαλε δύσκολα στους Δημήτρη Χαριτόπουλο και Γιώργο Γεωργάκη, ωστόσο το ζήτημα του ικανού Σέρβου σέντερ διαχειρίστηκε συνολικά η ομάδα, η οποία, με καλή επιθετική έκφραση στα κρίσιμα σημεία, βρήκε τη διέξοδο προς μία ακόμη νίκη.

Δουλειά στην άμυνα

Όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, η ποιότητα, η εμπειρία και η πολλαπλότητα των λύσεων που του προσφέρει το έμψυχο δυναμικό του, προσδίδουν την ακλόνητη αίσθηση ότι η επιθετική σταθερότητα και η βελτίωση θα προκύψουν με μαθηματική ακρίβεια στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενόψει των κρίσιμων αγώνων οι οποίοι έπονται.

Αυτό που επιθυμεί και σχεδιάζει ο «κυανόλευκος» κόουτς είναι η βελτίωση στον αμυντικό τομέα, η οποία θα εξυπηρετήσει άμεσα το στόχο των νικηφόρων αποτελεσμάτων. Απαιτείται πολλή δουλειά μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων στο Ιβανώφειο και ήδη το τεχνικό επιτελείο εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με Ουάσινγκτον, καλύτερα…

Πλέον, με την – έστω και σταδιακή – προσθήκη του Ντάριους Ουάσινγκτον στη μηχανή του, ο Ηρακλής αναμένεται να παρουσιάσει πρόοδο σε σημαντικότατους τομείς του παιχνιδιού του, όπως στην ευχέρεια του σκοραρίσματος, στο περιφερειακό σουτ και στην οργάνωση των επιθέσεων.

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα έβγαλε μια μακρά περίοδο (ουσιαστικά από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα), κατά την οποία στερήθηκε της παρουσίας ενός ξένου στη θέση που πραγματικά τον χρειαζόταν και είναι εύλογη η σκέψη ότι, σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να μιλούσαμε και για διαφορετικά βαθμολογικά δεδομένα κατά την παρούσα φάση.

Απλούστατα, με έναν «έτοιμο» Ουάσινγκτον (αντί του Μπούμπαλο) από την αρχή του πρωταθλήματος και με την προσθήκη εξ αρχής του Γεωργάκη, μπορεί κανείς – χωρίς να κινδυνέψει να χαρακτηριστεί ως υπερβολικός – να ισχυριστεί ότι ήττες, όπως αυτές με Απόλλωνα Πατρών και Δόξα Λευκάδας (που «πόνεσαν») θα είχαν αποτραπεί, ενώ ο Ημίθεος θα ήταν σαφέστατα πιο ανταγωνιστικός και στην κόντρα του με το Περιστέρι, κρατώντας ορθάνοιχτη ακόμη και την πόρτα που οδηγεί στην κατάληψη της πρώτης θέσης…

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top