Θα χρειαστεί νίκες εκτός και “καθαρές” εντός…

Ο στόχος της τετράδας προβάλλει… απαιτήσεις για την ομάδα του Γιάννη Ορφανού…

Βόλει, Ηρακλής

Η επιχείρηση της βαθμολογικής υπέρβασης για τον Ηρακλή είναι μία πολύ δύσκολη, επίπονη και εξαιρετικά ανταγωνιστική υπόθεση. Με τις ομάδες της Volley League – σχεδόν στο σύνολό τους – να έχουν ενισχυθεί σε σημαντικό επίπεδο μέσα από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, το πρωτάθλημα έχει αποκτήσει ένα έντονα ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Όπως επισημαίνουν στον Ημίθεο, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα, που έχει πάρει μία εξαιρετικά πολύπλοκη, απρόβλεπτη και – ως εκ τούτου – δύσκολη τροπή. «Αν στον πρώτο γύρο υποστήριζαν όλοι όσοι ασχολούνται με τη Volley League ότι σχεδόν όλοι είναι ικανοί να νικήσουν όλους, τώρα, στον δεύτερο γύρο, αυτή η κατάσταση παίρνει χαρακτήρα απολυτότητας», υποστηρίζουν οι βολεϊκοί «κυανόλευκοι», περιγράφοντας την πραγματικότητα, την οποία έχουν να διαχειριστούν.

Νίκες εκτός

Με απλή μαθηματική ανάλυση, για να επιτευχθεί ο στόχος της τετράδας, ο «Γηραιός» θα πρέπει να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο μακριά από την έδρα του και μάλιστα αμέσως. Άπαντες στην ομάδα έχουν παραδεχθεί ότι το συγκρότημα του Γιάννη Ορφανού δεν αποδίδει στο ίδιο επίπεδο στους αγώνες μακριά από τη Μίκρα, σε σχέση με τους αντίστοιχους εντός αυτής.

Με αυτό το δεδομένο να επιμένει να υφίσταται, ο Ηρακλής δεν θα μπορέσει να φτάσει στον υπερβατικό στόχο της τετράδας, καθώς θα απαιτηθούν επιτυχίες και εκτός έδρας. Μάλιστα, ένας καθοριστικός αγώνας, προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι και αυτός, που ακολουθεί την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό και αφορά στην αντιμετώπιση της Κηφισιάς στην έδρα της.

Και «καθαρές» νίκες εντός…

Παράλληλα, είναι γεγονός ότι ο πολύ δυνατός εντός έδρας Ηρακλής κράτησε το απόρθητο της Μίκρας, καταγράφοντας επιτυχίες ακόμη και κόντρα σε ομάδες με δυσπρόσιτα υψηλό μπάτζετ και φιλοδοξίες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας Σύρου.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι, από εδώ και πέρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ο στόχος της συμμετοχής στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος, πέρα από νίκες εκτός έδρας, θα πρέπει να έρθουν και «καθαρές» νίκες εντός.

Τα τέσσερα νικηφόρα τάι μπρέικ στη Μίκρα

Οι τέσσερις νίκες στη ψυχοφθόρο διαδικασία του τάι μπρέικ εντός Μίκρας, μπορεί να έφεραν την ανακούφιση και την ικανοποίηση της νίκης, αλλά αφαίρεσαν πολύτιμους βαθμούς από την «κυανόλευκη» συγκομιδή.

Τα «3-2» με Φοίνικα, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΠΑΟΚ και Νίκη Αιγινίου εντός έδρας, καταγράφονται στα θετικά της εξαιρετικής φετινής προσπάθειας, όμως είναι σαφές (πάντοτε σε επίπεδο μαθηματικής λογικής) ότι θα απαιτηθούν «καθαρές» νίκες εντός, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος.

Σχετικά Άρθρα

“Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του – Συγγνώμη από τον κόσμο…”

Βόλει

Back to Top