Η γηπεδότητα του προημιτελικού και η προσφυγή

Γιατί ο Ηρακλής επιμένει και καταφεύγει σε ένδικα μέσα για την διεκδίκηση της έδρας του νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ…

Βόλει, Ηρακλής

Ο επίσημος Ηρακλής, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του και Γενικού Γραμματέα της ΕΠΕΣΘ, Γιώργου Διονά, προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ, προκειμένου να διεκδικήσει την έδρα διεξαγωγής της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου βόλεϊ.

Το προφανές αιτιολογικό της κίνησης των «κυανολεύκων» έχει να κάνει με αυτό που θεωρούν ως δίκαιο να συμβεί, μέσα από την ερμηνεία της προκήρυξης του κυπέλλου από την ίδια της ΕΟΠΕ, η οποία δείχνει έτοιμη και πρόχειρη στο να παραβεί τις από εκείνην κείμενες διατάξεις.

Με βάση την ανάλυση της προκήρυξης από πλευράς Ημίθεου, καθίσταται σαφές ότι το πλεονέκτημα της γηπεδότητας προς όφελος των ομάδων που προέρχονται από τη χαμηλότερη κατηγορία, προβλέπεται μέχρι πριν τη φάση των «8» του θεσμού. Από εκεί και πέρα, η πρόβλεψη αφορά στο αποτέλεσμα της αρχικής κλήρωσης και όχι στο κριτήριο της κατηγορίας.

Επειδή ακριβώς η αρχική κλήρωση προέβλεπε ότι ο Ηρακλής θα είναι γηπεδούχος στον προημιτελικό (και μη λαμβανομένου υπ’ όψιν του κριτηρίου της κατηγορίας), η επιταγή των κανονισμών επιβάλλει ο αγώνας με τους «κιτρινόμαυρους» να διεξαχθεί στο Κλειστό της Μίκρας.

Τεράστια οικονομική επιβάρυνση

Αυτό έχει να κάνει με το δίκαιο και τη διεκδίκηση της νομιμότητας από πλευράς «Γηραιού». Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος της «κυανόλευκης» προσφυγής.

Αν ο Ηρακλής αποδέχονταν αυτήν την παρατυπία της διοργανώτριας αρχής, θα έπρεπε να υποβληθεί σε μία μεγάλη οικονομική ταλαιπωρία, η οποία έχει να κάνει με τα έξοδα μετάβασης και παραμονής στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του προημιτελικού στο Κλειστό του Μέτς.

Τετραήμερη διαμονή και κόστος άνω των 6.000€!

Και δεν είναι μόνον όσα αφορούν στην διαμονή της αποστολής στην πρωτεύουσα ενόψει του αγώνα κυπέλλου. Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, με βάση τον – παράτυπο – προγραμματισμό της Ομοσπονδίας, είναι να διεξαχθεί την Τετάρτη 21/2, ενώ το Σάββατο 24/2, ο Ηρακλής έχει αγωνιστική υποχρέωση – επίσης – στην Αθήνα για τη Volley League, αντιμετωπίζοντας εκεί την Κηφισιά, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος…

Όπερ και σημαίνει ότι η αποστολή θα πρέπει να κλείσει ένα… τετραήμερο διαμονής στην πρωτεύουσα, με το συνολικό προϋπολογισμό του κόστους να υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, σε μία εποχή που η διοίκηση δίνει μάχες επί μαχών για την οικονομική επιβίωση της ομάδας.

Για αυτό, όσοι έχουν σπεύσει να κρίνουν ως… «υπερβολική» την επιλογή της προσφυγής από πλευράς Ηρακλή, ας το σκεφτούν και πάλι, καθώς μέσα από μία παρατυπία της ΕΟΠΕ διακυβεύεται η οικονομική ισορροπία του Τμήματος, την οποία με τόση προσπάθεια κατόρθωσαν να επαναφέρουν ο Μάκης Καλαϊτζίδης και οι συνεργάτες του, μετά την περίοδο των Χριστουγέννων…

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top