- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ξύπνησε και… καθάρισε

Όλα έδειχναν πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα έχει εύκολο απόγευμα με την Καρδίτσα στο Ιβανώφειο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έκαναν τα πάντα για να μας… διαψεύσουν και οι “κυανόλευκοι” έκαμψαν (87-77) λίγο πριν το τέλος την αντίσταση της μαχητικής Καρδίτσας και έκαναν το 5 στα 5 με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στον πάγκο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ημίθεο, καθώς οι “κυανόλευκοι” έχτισαν μια διαφορά δέκα πόντων (16-6) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν και η διαφορά… γκρεμίστηκε (19-16), ωστόσο η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη κατάφερε να πάρει πάλι “μπρος” και να χτίσει μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά για το πρώτο δεκάλεπτο (25-18).

Η δεύτερη περίοδος ακούει στο όνομα Στέφαν Τζόρτζεβιτς. Ο σέντερ των φιλοξενούμενων έδωσε επιθετικές επιλογές στην ομάδα του, ενώ κατάφερε να φορτώσει με φάουλ τον Γιώργο Γεωργάκη, βγάζοντάς τον ουσιαστικά εκτός αγώνα. Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι είχε το ίδιο τέμπο και ο ΗΡΑΚΛΗΣ έκλεισε μπροστά στο ημίχρονο (46-41).

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ημίθεο να πατάει… γκάζι και να παίρνει διψήφια διαφορά (62-50) στα μισά της τρίτης περιόδου. Κάτι όμως που δε φάνηκε χρήσιμο, καθώς ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν κατάφερε να διαχειριστεί την διαφορά, με την Καρδίτσα, όχι μόνο να επιστρέφει αλλά και να παίρνει “κεφάλι” στο σκορ με buzzer beater τρίποντο του Θέου (64-65).

Κάπου εκεί φάνηκε πως ούτε σήμερα ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα έχει ένα εύκολο απόγευμα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, μέχρι που οι “κυανόλευκοι” κατάφεραν για ακόμη μια φορά να ξεφύγουν στο σκορ (81-71) με διψήφια διαφορά. Στη συνέχεια η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη διαχειρίστηκε όπως έπρεπε τον αγώνα μέχρι το τέλος του (87-77) και ο ΗΡΑΚΛΗΣ έκανε το 5 στα 5.

Εξαιρετική εμφάνιση του Κώστα Κακαρούδη (24π), ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο λόγος για τους Χαριτόπουλο (13π), Αθανασούλα (12π), Τότσιο (12π) και Αγγελακόπουλο (10π). Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τζόρτζεβιτς (23π), ενώ ακολούθησαν Αμπαράς (16π) και Θέος (13π).

Επόμενη στάση για τον ΗΡΑΚΛΗ στην πρωτεύουσα με αντίπαλο την ομάδα του Παπάγου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 87-77

Γήπεδο: Ιβανώφειο

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Τσιαπλής, Ταρενίδης

Δεκάλεπτα: 25-18, 46-41, 64-65, 87-77

ΗΡΑΚΛΗΣ (Λ. Χατζηκυριακίδης): Αγγελακόπουλος 10, Αθανασούλας 12 (2), Τότσιος 12, Παπαδιονυσίου 3 (1), Δεληγεώργης 2, Χαριτόπουλος 13, Γκαγκαλούδης 9 (1), Κακαρούδης 24 (2), Γεωργάκης 2, Γιαννακίδης, Καλαϊτζίδης

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Λ. Καλογήρου): Τζόρτζεβιτς 23, Λεπενιώτης 4 (1), Νάκης, Τεπετίδης, Μαυρογιάννης 8, Παππάς, Αμπαράς 16 (2), Καμαριώτης 8, Παπαδόπουλος 2, Τριχόπουλος 3 (1), Θέος 13 (1), Κουρέπης