Στόχος, ένα απόγευμα χωρίς «περιπέτειες»

Η Καρδίτσα μπορεί να μην αποδεικνύεται όσο αποτελεσματική αναμένονταν στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά έβαλε δύσκολα στον αγώνα του Α΄ γύρου στον Ηρακλή…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνον τον αγώνα για… υπογλώσσια, στον πρώτο γύρο, στο Κλειστό της Καρδίτσας, με τους γηπεδούχους εκείνης της αναμέτρησης να βάζουν δύσκολα (για την ακρίβεια, πολύ δύσκολα) στον Ηρακλή.

Χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, προκειμένου ο «Γηραιός» να φύγει νικητής από τη Θεσσαλική πόλη, με εκείνο το 96-100 της τελικής επικράτησής του.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι Καρδιτσιώτες, στην πορεία του πρωταθλήματος, αποδείχτηκαν μάλλον κατώτεροι της δυναμικής που υπολογίζονταν ότι θα επιδείξουν και βρίσκονται στα χαμηλά βαθμολογικά κλιμάκια.

Ωστόσο, αυτό μόνο εφησυχασμό δεν θα πρέπει να δημιουργεί στις τάξεις των αυριανών γηπεδούχων, καθώς ο αγώνας με την Καρδίτσα (Σάββατο 10/2, 17:00) στο Ιβανώφειο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Προσοχή και στοχοπροσήλωση στην προσπάθεια να βάλει η ομάδα άλλη μία νίκη στο αποθεματικό της.

Και… χωρίς «περιπέτειες»

Μία νίκη, μάλιστα, η οποία θα πρέπει να έρθει χωρίς… «δράματα» και εντάσεις, ενόψει μιας σαφώς πιο δύσκολης συνέχειας, η οποία αναμένει την ομάδα των «κυανολεύκων». Ο Ηρακλής έχει δείξει ικανός να «καθαρίζει» εντός και εκτός Ιβανωφείου αγώνες με αντιπάλους ομάδες υποδεέστερες και αυτό οφείλει να το αποδείξει και στο αυριανό παιχνίδι.

Πρόκειται για έναν ακόμη αγώνα που καλείται να δώσει ο Ημίθεος υπό την ιδιαιτερότητα της μη ενίσχυσης από ξένο παίκτη (ουσιαστικά αυτό συμβαίνει από τον αγώνα με την Δόξα Λευκάδας και έπειτα, όταν και είχε βγει εκτός πλάνων – ουσιαστικά – ο Μπούμπαλο), με την ομάδα να φιλοδοξεί να βγάλει αυτήν την περίοδο χωρίς προβληματισμούς, μέχρις ότου ενισχυθεί και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Γεωργάκης και ο Τζόρτζεβιτς…

Η παρουσία του Στέφαν Τζόρτζεβιτς είναι εκείνη που απασχολεί περισσότερο από όλα, αναφορικά με το δυναμικό του αντιπάλου, τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Ο έμπειρος και δυναμικός Σέρβος σέντερ των Θεσσαλών αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους, όσον αφορά στις μάχες κάτω από τα δύο καλάθια.

Οι Καρδιτσιώτες «ακουμπούν» σε σημαντικό βαθμό τη μπάλα στον 29χρονο ψηλό και εκείνος είναι ιδιαιτέρως παραγωγικός, αναλογικά με τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Βεβαίως, έχει καταγραφεί ως ο μοναδικός, ίσως, σέντερ με αντίπαλο τον οποίο δεν γνώρισε την… παραμικρή δυσκολία ο Μπούμπαλο, με τον Κροάτη να πραγματοποιεί εμφάνιση… καριέρας στον αγώνα του πρώτου γύρου, επιτυγχάνοντας 30 πόντους και βγάζοντας τον Σέρβο με πέντε φάουλ πριν την παράταση…

Αυτό το δεδομένο, ωστόσο, δεν μειώνει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου παίκτη, με την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή να επιθυμεί ιδιαιτέρως την παρουσία του Γιώργου Γεωργάκη στο παιχνίδι, καθώς – εφόσον ο 27χρονος σέντερ ξεπεράσει το πρόβλημα με τη μέση του – θα προσφέρει σημαντικό back up στον Δημήτρη Χαριτόπουλο, στον τομέα της αντιμετώπισης του Σέρβου ψηλού.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top