Στάση αναμονής για Ουάσινγκτον…

Ο Αμερικανός δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με την Καρδίτσα, ενώ στο Ιβανώφειο μελετούν το πώς θα χειριστούν την πλήρη ένταξή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το πλέον βασικό δεδομένο για τον Ντάριους Ουάσινγκτον είναι ότι δεν θα πρέπει να υπολογίζεται για την αυριανή (10/2) αναμέτρηση με την Καρδίτσα στο Ιβανώφειο.

Ακόμη κι αν δεν συνέτρεχαν άλλες παράμετροι, που έχουν να κάνουν με την έκδοση του δελτίου συμμετοχής του, ο 32χρονος άσσος δεν θα μπορούσε να υπολογίζεται αμέσως από τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, καθώς είναι αγωνιστικώς ανέτοιμος.

Όταν οι ιθύνοντες της ομάδας αναζητούσαν (ακόμη και επί Βαγγέλη Αλεξανδρή) τον αντικαταστάτη του Μπούμπαλο, είχαν να υπερβούν συγκεκριμένες δυσκολίες προκειμένου να φτάσουν στον κατάλληλο στόχο.

Αναζητούσαν έναν περιφερειακό με ικανότητα στο σκοράρισμα και χάρισμα στο μακρινό σουτ (το παρελθόν του Ουάσινγκτον πείθει ότι διαθέτει τα ανάλογα προσόντα), να είναι εντός του οικονομικού βεληνεκούς της ομάδας (με την οικονομική υπέρβαση που αποφάσισε ο Θόδωρος Δρακόπουλος και σε αυτόν τον τομέα «βρέθηκε άκρη»), να μην έχει πρόβλημα να αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ (ο Ουάσινγκτον συναίνεσε αμέσως και λόγω του ονόματος της ομάδας) και – τέλος – να μην προέρχεται από σημαντική αγωνιστική απενεργοποίηση…

Θέλει τον χρόνο του…

Αν στο Ιβανώφειο ευτυχούσαν στην περίπτωση του «Plan A», το οποίο αφορούσε στη συνεργασία με τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, τότε θα είχαν όλο το… «πακέτο».

Θα είχαν φέρει στην ομάδα έναν παίκτη που βρίσκεται και σε φουλ φόρμα, ωστόσο οι υποχρεώσεις του στη Λίγκα του Ιράν, σε συνδυασμό με τα στενά περιθώρια για αλλαγή ξένου στην Α2 (μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου), ώθησαν στην ενεργοποίηση του «Plan B» με την έλευση του Ντάριους Ουάσινγκτον.

Ο εξαιρετικός και ποιοτικότατος γκαρντ έχει να αγωνιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα σε επίσημους αγώνες, καθώς η συνεργασία του με την τελευταία ομάδα του, η Κινεζική Χενάν Σεντιάν Λαοτζιού, έληξε την περασμένη αγωνιστική περίοδο, με συνέπεια ο παίκτης να είναι χωρίς ομάδα  για πολλούς μήνες.

Παράλληλα, είναι προφανές ότι «θέλει τον χρόνο του», καθώς είναι ορατό και διά… γυμνού οφθαλμού ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη «απορυθμισμένος» σε επίπεδο αθλητικής ετοιμότητας…

Οι εργομετρικές εξετάσεις…

Η τεχνική ηγεσία αναμένει τα διεξοδικά και λεπτομερειακά αποτελέσματα των εργομετρικών και ιατρικών εξετάσεων του παίκτη, ώστε να λάβει τις τελικές αποφάσεις χειρισμού της περίπτωσής του.

Αυτές θα αφορούν στο πρόγραμμα προπονήσεων το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει, προκειμένου να βρει εκ νέου τη φόρμα του, αν και εφόσον κριθεί – εντέλει – ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Παράλληλα, θα καταρτιστεί και το χρονοδιάγραμμα ένταξής του σε πλήρεις ρυθμούς, εφόσον όλα δρομολογηθούν ομαλώς και άπαντες πειστούν ότι θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η ένταξή του στο «κυανόλευκο» δυναμικό.

Τα τυπικά από Κίνα…

Υπό αυτά τα δεδομένα, το τελευταίο που ενοχλεί στη συγκεκριμένη φάση τους ιθύνοντες του Ηρακλή, είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να ρυθμιστούν και τα τυπικά με τα δικαιολογητικά της μεταγραφής του, καθώς η πιστοποίηση διεθνούς μεταγραφής του Ουάσινγκτον βρίσκεται στην Κινεζική Ομοσπονδία και θα επίκειται το να προχωρήσει η σχετική μεταβολή.

Με τον παίκτη να μην είναι ακόμη έτοιμος σε αγωνιστικό επίπεδο, υπάρχουν τα περιθώρια για ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, ώστε να εκδοθεί το δελτίο του την ερχόμενη εβδομάδα από την ΕΟΚ, αν – πρωτίστως – αποφασιστεί και η επίσημη ένταξή του στο «κυανόλευκο» ρόστερ, κάτι, που μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες, παρέμενε σε εκκρεμότητα…

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top