- Bluearena - https://bluearena.gr -

Χαριτόπουλος: “Εντυπωσιακός ο Ουάσινγκτον”

Πριν δώδεκα χρόνια Δημήτρης Χαριτόπουλος και Ντάριους Ουάσινγκτον ήταν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ. Οι δυο τους πλέον, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συνυπάρχουν στον ΗΡΑΚΛΗ, καθώς ο 32χρονος Αμερικανός με σκοπιανό διαβατήριο έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη για να αποτελέσει και επίσημα μέλος των «κυανόλευκων».

Για τον Ουάσινγκτον μίλησε στην “Arena Press” ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, ο οποίος ανυπομονεί να τον υποδεχτεί στο Ιβανώφειο, να… ξεσκονίσουν τα παλιά αλλά και να του δείξει τη… νέα τάξη πραγμάτων. «Είχαμε καλή χημεία τότε και περιμένω να τον δω ξανά. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τον βοηθήσω να προσαρμοστεί και να αφομοιώσει τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας της Α2» είπε ο 34χρονος φόργουορντ/σέντερ του ΗΡΑΚΛΗ και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να κατανοήσει άμεσα τον υψηλό και δύσκολο στόχο που έχουμε για να φέρουμε την ομάδα ξανά στην Α1».

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ουάσινγκτον, παρότι έχει περάσει μια δεκαετία, ο «Χάρι» θυμήθηκε: «Εκείνο που δεν ξεχνάω είναι το πόσο εντυπωσιακός παίκτης ήταν. Μας είχε εκπλήξει όλους από την πρώτη μέρα στην προπόνηση με την ταχύτητα, την “έκρηξη” και το περίσσιο θράσος που επιδείκνυε στους αγώνες. Έβγαζε και έδινε σε όλη την ομάδα τρομερή ενέργεια, ενώ μπορούσε να παίξει καταπληκτική άμυνα στο ένας εναντίον ενός», ενώ σχετικά με το τι περιμένει από εκείνον τώρα, σημείωσε: «Σίγουρα πέρασαν πολλά χρόνια, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ακριβώς, όμως πιστεύω βάσει των εμπειριών που έχει αποκομίσει, με το ταλέντο του και την οξυδέρκειά του, αν όχι άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΑ ΠΛΕΪΟΦΣ

Τέλος, ο Χαριτόπουλος αναφέρθηκε και στη νίκη επί του Ερμή Αγιάς: «Αν και δεν πιάσαμε τη μέγιστη απόδοσή μας, πήραμε αυτό που θέλαμε. Η αλήθεια είναι πως δε δυσκολευτήκαμε πολύ και μας βοήθησε ο τρόπος παιχνιδιού της Αγιάς, αφού παίζουν πιο ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ από άλλες ομάδες. Καταφέραμε να περιορίσουμε σημαντικά τον Νέστορα (Κόμματο), που είναι ο καλύτερός τους παίκτης, δεν πάθαμε μπλακ-άουτ και προσεγγίσαμε με μεγαλύτερη συγκέντρωση το παιχνίδι, με εξαίρεση κάποια εύκολα χαμένα λέι απ», ενώ για τη συνέχεια τόνισε: «Υπάρχει πολύς δρόμος και πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας ούτως ώστε στα πλέιοφς να είμαστε σε ένα επίπεδο τέτοιο που να μην αφήσουμε περιθώρια ελπίδας στους αντιπάλους μας».