Από τη θέση του οδηγού

Τα αστεία τελειώσανε και ο Ηρακλής οδηγεί την κούρσα μέχρι τέλους…

Ακόμη και το επίπλαστο ψυχολογικό πλεονέκτημα του προβαδίσματος βραχείας κεφαλής, το οποίο εξασφάλισε ο Άρης Παλαιοχωρίου, χάρη στο ρεπό των «κυανολεύκων», καταργήθηκε αυτήν την αγωνιστική. Τα… προσχήματα στη διαδικασία ανάδειξης του κορυφαίου στον 2ο  Όμιλο της Γ΄ Εθνικής έπαψαν να υφίστανται και η κανονικότητα αποκαταστάθηκε.

Με το άνετο και καταιγιστικό πέρασμά του από το Κιλκίς, ο Ηρακλής μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το νέο στραβοπάτημα των Χαλκιδικιωτών και να επανέλθει – ουσιαστικά αμέσως – στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αποκαθιστώντας την ισορροπία ακόμη και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Ημίθεος απέδειξε το αυτονόητο: ότι με αυτήν τη φανέλα, με αυτόν τον κόσμο και με αυτό το αγωνιστικό υλικό δεν είναι ικανή καμία έδρα και κανένας αντίπαλος – όσο κι αν «καίγεται» για τη νίκη – να του αντισταθεί. Το αποδεικνύει σε κάθε αναμέτρηση, επιστρατεύοντας αξιοσημείωτη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Από την άλλη, η ομάδα από τη Χαλκιδική, ενώ μας είχε δείξει στην αρχή της διαδικασίας ότι οι διάφορες… «αβάντες» που διέθετε (σχέση… στοργής με το σύστημα της ΕΠΟ, στήριξη από ισχυρό οικονομικά χορηγό και καλό αγωνιστικό υλικό, «μονταρισμένο» από την αρχή της περιόδου) είναι ικανές να την οδηγήσουν μακριά, πλέον αποδεικνύει το αντίθετο.

Χωρίς ψυχολογικό και αγωνιστικό καύσιμο, υπό το βάρος της σαρωτικής ανόδου ενός ασυγκρίτως υπέρτερου ανταγωνιστή, όπως ο Ηρακλής, δείχνει να γονατίζει και να περνά σε δεύτερο πλάνο.

Την ίδια ώρα που η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη, έχει βρεθεί πλέον στην πλεονεκτική κατάσταση να ελέγχει την προοπτική της και να καθορίζει την έκβαση στη μάχη της πρωτιάς. Από τη θέση του οδηγού οι «κυανόλευκοι», μπορούν να διαχειριστούν με την ίδια σύνεση και σταθερότητα την παρουσία τους στην κορυφή, χωρίς να πέσουν – από εδώ και πέρα – ούτε για μια αγωνιστική μέρα, από εκεί, μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου, αλλά – αντιθέτως – να αυξάνουν προοδευτικά την απόσταση από τον δεύτερο.

Απλά μαθηματικά, είναι άλλωστε…

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top