Παρακαταθήκη συνέπειας και φερεγγυότητας…

Εξαιρετικά σπουδαίο για το αύριο του Συλλόγου, αυτό το οποίο σήμερα οικοδομεί η ποδοσφαιρική διοίκηση.

Απόψεις

Είναι σημαντικό για το σήμερα της «επανεκκίνησης» του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, μετά τη λαίλαπα των προηγούμενων διοικητικών καταστάσεων, που έπληξε ανεπανόρθωτα την ομάδα, να κυριαρχεί μία διοικητική εικόνα, η οποία μέσα στο κάδρο περιλαμβάνει Ηρακλή και μόνο Ηρακλή.

Ωστόσο, αυτή η ιδιαίτερη και απολύτως ικανοποιητική για την οικογένεια του Συλλόγου, κατάσταση, από μόνη της, δεν θα ήταν ικανή να δώσει το αποτέλεσμα και την απαραίτητη δόση προοπτικής για το «μετά», για το αύριο του Ημίθεου. Της τόσο πληγωμένης και βασανισμένης ποδοσφαιρικής έκφανσης του «κυανόλευκου» Συλλόγου…

Το να είσαι Ηρακλειδέας και να έχεις την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσεις διοικητικά, ίσως και να μην σημαίνει πολλά. Μπορεί, εύκολα, να υποπέσεις σε λάθη ή να ακολουθήσεις εσφαλμένη στρατηγική στη διοικητική διαχείριση.

Εδώ έγκειται και η ειδοποιός διαφορά στην όλη υπόθεση: η συγκεκριμένη διοίκηση, που διαχειρίζεται την επανεκκίνηση, κατά θετικότατη συγκυρία των πραγμάτων για το μέλλον του Ηρακλή, βαδίζει σε δρόμο ασφαλές, απολύτως θετικό και πραγματικά επενδυτικό για το αύριο της ομάδας.

Η συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, ο θεσμός της διαύγειας περί τα οικονομικά, τον οποίο έχει καθιερώσει (στην πράξη και όχι μέσα από την ευκολία των λόγων) και η κραυγαλέα φερεγγυότητα που «βγάζει» προς τα έξω, επενδύουν αυτήν τη διοίκηση με την απαιτούμενη – όσο και πολύτιμη – «έξωθεν καλή μαρτυρία» της «κυανόλευκης» αθλητικής οικογένειας και αυτό αποτελεί ένα δυνατό εχέγγυο για την επόμενη μέρα των επαγγελματικών κατηγοριών.

Ακόμη και οι εκτός Ηρακλή ασχολούμενοι με τα ποδοσφαιρικά, δεν στέκονται απλώς και μόνο στο επιστητό, στο θαύμα της επανεκκίνησης σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά διεισδύουν και εντρυφούν στη διοικητική επιτυχία της διαχείρισης του όλου εγχειρήματος. Συνομολογούν ότι, από τη μια στιγμή στην άλλη, ένα βασανισμένο από τον θανάσιμο εναγκαλισμό με την απόλυτη διοικητική και ιδιοκτησιακή ανυποληψία, Σωματείο, κατορθώνει να μεταλλάσσεται και να βρίσκει τον πραγματικό εαυτό του…

Τον σοβαρό, στιβαρό, κρυστάλλινα διάφανο και λαμπερά διαυγή, υγιή εαυτό του. Χωρίς λάθη, χωρίς παρεκτροπές, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, που θα παγιδεύσουν το αύριο…

Αυτή η πολιτική της διοίκησης, δημιουργεί την ασφαλέστερη παρακαταθήκη για μία επιτυχή συνέχεια στον Σύλλογο, που επανεκκινεί και σύντομα θα βρίσκεται και πάλι στο χώρο των επαγγελματικών κατηγοριών.

Αλλά, κατά πως φαίνεται, υπό ασυγκρίτως καλύτερες και υγιέστερες προϋποθέσεις…

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το charilaoschariton@gmail.com

Back to Top