Επιχειρεί την προσωπική του μεγάλη «επανεκκίνηση»…

Ο Παναγιώτης Βοσνιάδης και το προσωπικό στοίχημα, μέσα από την «επανεκκίνηση» του Ηρακλή…

Βίοι παράλληλοι για τον Ηρακλή και τον Παναγιώτη Βοσνιάδη. Ο Θεσσαλονικιός γκολκίπερ, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα 29 χρόνια του και με… συνοπτικές διαδικασίες, κατόρθωσε να ξεχωρίσει από ένα εξαιρετικό – ομολογουμένως – τιμ τερματοφυλάκων και να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο «νούμερο 1» των «κυανολεύκων», εδώ και αρκετές αγωνιστικές.

Η ευκαιρία που αναζητούσε του δόθηκε, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση της ομάδας του με τον Μακεδονικό, στο Καυτανζόγλειο, το απομεσήμερο της 12ης Νοεμβρίου, όταν ο Τρύφων Γιούδας αποχωρούσε, λόγω θλάσης. Κάθισε για πολύ λίγο κάτω από τα δοκάρια, αλλά κέρδισε θέση βασικού για τη συνέχεια.

Η απόκτηση της δυνατότητας συμμετοχής από πλευράς του Γιώργου Αμπάρη, αμέσως μετά τη διακοπή της εορταστικής περιόδου, θα μπορούσε να θέσει ένα ανυπέρβλητο φράγμα στην παρουσία του Παναγιώτη Βοσνιάδη κάτω από τα δοκάρια του Ημίθεου. Όμως, όχι…

Ο υψηλόσωμος πορτιέρε είχε καταφέρει μέχρι εκείνην την ώρα – την ώρα κατά την οποία η ΕΠΟ εξέδιδε, μετά από ένα τρίμηνο αναμονής, το δελτίο συμμετοχής του πολύπειρου συμπαίκτη του – να πείσει ότι αποτελεί εγγύηση για το ρόλο κάτω από τα «κυανόλευκα» γκολπόστ.

Με εξαιρετική ψυχραιμία στις επεμβάσεις του και εντυπωσιακή πληρότητα στο παιχνίδι του, ικανός τόσο στη ψηλή, όσο και στη χαμηλή μπάλα, αποτελεσματικός σε εξόδους, αλλά και σε επεμβάσεις μέσα στην εστία του, δίνει σιγουριά στην ομάδα και καλύπτει τα «θέλω» της τεχνικής ηγεσίας για τη θέση του τερματοφύλακα.

Κι όλα αυτά, μολονότι έχει να συναγωνιστεί εξαιρετικούς συναδέλφους του, όπως ο πολύπειρος και υψηλού επιπέδου, Γιώργος Αμπάρης και ο Τρύφων Γιούδας, ο οποίος του στα 25 του άρχισε ήδη να πείθει ότι το μόνο που του έλειπε στη μέχρι τώρα καριέρα του, ήταν οι ευκαιρίες.

Από τον Αχιλλέα Τριανδρίας στον Πυρσό Γρεβενών και από εκεί στα Γιαννιτσά και στην ΑΕΛ, για να φτάσει στο πρώτο πέρασμά του από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα του Ηρακλή.

Ήταν άτυχος, τότε, καθώς οι τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να «δέσει» στην ομάδα και να βρει τις ευκαιρίες, τις οποίες τώρα βρίσκει και τόσο αποτελεσματικά αξιοποιεί. Ακολούθησε η συνέχιση της διαδρομής του με τον Αιγινιακό και τον Αγροτικό Αστέρα…

Κάπου εκεί ήρθε η επαφή του με τη Super League, μέσα από την ευκαιρία που του έδωσε ο Πανιώνιος, αλλά η μοίρα έφερε και πάλι τα βήματά του να περνούν από το Καυτανζόγλειο και αυτήν τη φορά να στέκονται εκεί. Και μάλιστα για τα καλά…

Ο Παναγιώτης Βοσνιάδης επιχειρεί και τη δική του «επανεκκίνηση», παράλληλα με αυτήν και της ομάδας στην οποία αγωνίζεται. Και το χαίρεται που αγωνίζεται, προσφέρει και έχει κερδίσει – με… το σπαθί του – τη θέση του βασικού κίπερ.

Φιλοδοξία του είναι να αποδείξει ότι, όπως ο Ηρακλής δεν έχει καμιά σχέση με την κατηγορία στην οποία αναγκάζεται να αγωνιστεί, το ίδιο και εκείνος να αποδείξει ότι είναι φτιαγμένος για τα ψηλά, και επιθυμεί να κάνει τα βήματα προς τα πάνω, χέρι – χέρι με την ομάδα του. Παράλληλα και αλληλένδετα…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top