Παίρνει την άδεια για Τάι ή προσφεύγει στην Ε.Ι.Μ.

Ο επίσημος Ηρακλής περιμένει από στιγμή σε στιγμή θετική έκβαση στο θέμα του Βραζιλιάνου, αλλά είναι πανέτοιμος και για εναλλακτικό πλάνο, μέσω της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών.

Από σήμερα, Δευτέρα 29/1, έως και την Τετάρτη 31/1, διαδράμουν τα πλέον καθοριστικά 24ωρα για την υπόθεση της έκδοσης άδειας παραμονής για τον Τάι. Αυτά, άλλωστε, είναι και τα χρονικά περιθώρια που απομένουν στον ποδοσφαιρικό «Γηραιό», προκειμένου να συμπληρώσει το τελευταίο δικαιολογητικό που απομένει, ώστε να εκδοθεί το δελτίο συμμετοχής του ποδοσφαιριστή από την ΕΠΟ.

Η πλέον πιθανή εκδοχή θέλει – ακόμη και κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας – να εκδίδεται το σχετικό έγγραφο και όλα να καταλήγουν ομαλά στην υπόθεση του 31χρονου άσσου, η οποία ταλαιπώρησε τόσο τους παράγοντες των «κυανολεύκων», λόγω των γραφειοκρατικών τυπικοτήτων της.

Όμως, επειδή με την Ελληνική γραφειοκρατία και την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση ποτέ δεν μπορεί να λειτουργείς με βεβαιότητα, οι ιθύνοντες του Ηρακλή διαθέτουν την ευχέρεια μιας εναλλακτικής διεξόδου, ώστε να μην ακυρωθεί η προοπτική συμμετοχής της κορυφαίας μεταγραφικής προσθήκης τους, αν και εφόσον το τριήμερο που διανύουμε δεν επαρκέσει ως προς το να εκδοθεί η άδεια παραμονής, πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου.

Όπως σημειώσαμε, στη Μίκρα περιμένουν ότι το έγγραφο θα τους παραδοθεί άμεσα, πλέον, ώστε και η ομάδα να το αποστείλει στην ΕΠΟ με τη σειρά της, αλλά είναι πανέτοιμοι και για το… plan B.

Αυτό αφορά στην προσφυγή στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, αν και εφόσον διαπιστωθεί ότι πλησιάζει επικίνδυνα η λήξη της μεταγραφικής περιόδου και οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες (παρά τις υπάρχουσες δεσμεύσεις) δεν έχουν προλάβει να εκδώσουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής.

Έχοντας καταθέσει προ πολλού και απολύτως εμπρόθεσμα όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στην Ομοσπονδία (έχει τακτοποιηθεί εδώ και πολλές μέρες ακόμη και η ηλεκτρονική πιστοποίηση διεθνούς μεταγραφής από πλευράς της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας) και με μόνο έγγραφο να υπολείπεται, αυτό της αδείας παραμονής, ο επίσημος Ημίθεος δικαιούται – αν και εφόσον χρειαστεί – να κερδίσει χρόνο στην όλη διαδικασία μέσω της Ε.Ι.Μ.

Σε αυτήν την – απευκταία – περίπτωση, μολονότι η μεταγραφική περίοδος θα έχει λήξει, οι «κυανόλευκοι» θα έχουν το περιθώριο να συνεχίσουν τις προσπάθειες για έκδοση του εγγράφου που αναμένουν επί τόσες μέρες και όταν αυτό θα εκδοθεί, επικαλούμενοι την – έγκαιρη και ενός χρονικού πλαισίου της μεταγραφικής περιόδου – προσφυγή τους στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, να το καταθέσουν, ώστε να εκδοθεί – τότε – το δελτίο του Τάι.

Βεβαίως, ελπίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν θα χρειαστεί να επιστρατευτεί και ότι το τρέχον τριήμερο θα αποδειχθεί αρκετό για το κλείσιμο αυτής της τόσο βασανιστικής, αλλά και τόσο αγωνιστικά σημαντικής, υπόθεσης…

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top