- Bluearena - https://bluearena.gr -

Οι «εκκαθαρίσεις» στους εξτρέμ

Οι «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» στο ρόστερ της ομάδας συνεχίστηκαν αυτήν την εβδομάδα, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο χώρο των ακραίων μεσοεπιθετικών, στη θέση που παλαιότερα ονομάζονταν ως θέση των «εξτρέμ».

Ο Αδάμ Δραγάνης έκανε την αρχή, με τον 18χρονο πλάγιο επιθετικό να εγκαταλείπει το «κυανόλευκο» στρατόπεδο, μη έχοντας καν την προοπτική συμμετοχής, ούτε στις αποστολές του Ηρακλή, από εδώ και πέρα. Υπήρξε βασικότατο μέλος της «ομάδας των δύο πρώτων αγωνιστικών» (αλλά και για λίγο διάστημα κατόπιν), όταν ακόμη το ρόστερ δεν είχε στελεχωθεί με τους «έτοιμους» ποδοσφαιριστές, οι οποίοι το ενίσχυσαν στη συνέχεια.

Αποχώρησε και ο Χαράλαμπος Υφαντίδης, ο οποίος ήλθε ως προσθήκη του Οκτωβρίου, για να βοηθήσει, ως πιο έμπειρος για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ τον ακολούθησε άλλος ένας ποδοσφαιριστής στην ίδια θέση, που ήρθε ακριβώς με τις ίδιες προοπτικές, ο Γιώργος Γκουτσίδης.

Και οι τρείς βρέθηκαν εκτός πλάνων στον «Γηραιό», λόγω των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Για τις δύο θέσεις των ακραίων μεσοεπιθετικών, στην παρούσα φάση, ο Σάκης Αναστασιάδης έχει στη διάθεσή του πέντε ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής: τον Μηνά Πτηνόπουλο και τον Λεό Ντε Σμεντ, των οποίων η θέση στα άκρα του μεσοεπιθετικού χώρου είναι η κλασική τους, αλλά, επίσης, τον Χρήστο Ρόβα και τον Βασίλη Παπαδόπουλο, οι οποίοι – όποτε το απαιτήσουν οι συνθήκες – μπορούν να αγωνιστούν κάλλιστα στη συγκεκριμένη θέση.

Άλλωστε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, υπό τα νέα δεδομένα, έχει καθιερωθεί στο ένα από τα δύο άκρα της μπροστινή γραμμής, αφήνοντας τη θέση του σέντερ φορ στον Χρήστο Ρόβα. Παράλληλα, ο Σερραίος τεχνικός έχει αποδείξει ότι υπολογίζει και τον Κριστιάνο Μεντί για τον συγκεκριμένο ρόλο, καθώς στους αγώνες που τον χρησιμοποίησε – ως επί το πλείστον – τον τοποθέτησε στο δεξί επιθετικό άκρο.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης, η υπερκάλυψη των θέσεων των εξτρέμ και η επακόλουθη εκτεταμένη «εκκαθάριση» με την αποχώρηση των τριών νεαρών παικτών.