- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η εκδοχή της πολυμετοχικότητας

Είναι προφανές ότι η περίπτωση του σεναρίου της πολυμετοχικότητας συζητείται επί μακρόν στη Μίκρα, ως μία εκδοχή που θα έδινε διέξοδο, κατά την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ωστόσο, η πρόσφατη ραδιοφωνική τοποθέτηση του Φάνη Τουτζιάρη στην «Ώρα για Μπλε» του «Libero 107,4» έφερε το όλο θέμα στο προσκήνιο της δημοσιότητας, ουσιαστικά, ανοίγοντας τη συζήτηση και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αν, με το καλό, ο Ηρακλής ανταπεξέλθει αγωνιστικά και κατορθώσει να βρει το δρόμο της ανόδου, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Football League, θα πρέπει να επανασυστήσει ΠΑΕ και θα πρέπει να κινηθεί στην οδό που θα χαράξει ένας νέος ιδιοκτήτης. Εκτός, αν αυτός ο ιδιοκτήτης δεν είναι ένας, αλλά περισσότεροι.

Δύσκολοι καιροί…

Οι συνθήκες μαρασμού στην Ελληνική οικονομία είναι απολύτως λογικό και επόμενο να συμπαρασύρουν και τα δεδομένα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το εγχείρημα του να βρεθεί βασικός χρηματοδότης για μια ποδοσφαιρική ομάδα, έστω κι αν αυτή διατηρεί το εύρος και τη σπουδαία οντότητα του Ηρακλή, αποτελεί μία εξεχόντως δύσκολη υπόθεση.

Το επεδίωξαν οι άνθρωποι που «τρέχουν» το εγχείρημα της επανεκκίνησης, επιχειρώντας να βρεθεί κύριος χρηματοδότης και για την περίοδο κατά την οποία η ομάδα θα βρίσκεται στη Γ΄ Εθνική και δεν πέτυχαν στον σκοπό τους.

Βεβαίως και σαφώς, τα δεδομένα και η… θελκτικότητα του Σωματείου θα είναι διαφορετικά, όταν βρεθεί σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά η περίπτωση – και πάλι – να μην προκύπτει λύση στο θέμα του μεγαλομετόχου, παραμένει ισχυρή.

Ίσως, καλύτερα να μην είναι ένας…

Μετά από τις ακραία άσχημες εμπειρίες της σύγχρονης ιστορίας του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, ίσως και να αναδεικνύεται η… προτίμηση στο να μην είναι ένας και μοναδικός ο μεγαλομέτοχος της νέας εποχής του Ημίθεου.

Πέτρος Θεοδωρίδης, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Γιώργος Σπανουδάκης, Αντώνης Ρέμος, Σπύρος Παπαθανασάκης, φαίνεται να… πείθουν προς αυτήν την κατεύθυνση, σε έναν Σύλλογο, ο οποίος δυσκολεύεται να καταδείξει έναν πετυχημένο μεγαλομέτοχο στο παρελθόν του…

Η πολυμετοχικότητα του Φάνη και του Αντωνέλη…

Η λύση, στην οποία έδωσε δημοσιότητα ο Φάνης Τουτζιάρης μέσα από τη ραδιοφωνική τοποθέτησή του, αντανακλά απόψεις που είχε εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν και ο Χρήστος Αντωνέλης.

Ο Ηρακλειδέας παράγων συμφωνούσε με τη τωρινή προοπτική που έβαλε στο τραπέζι ο «κυανόλευκος» αντιπρόεδρος, καθώς είχε απευθύνει κάλεσμα για τη συγκρότηση μιας πολυμετοχικής συνιδιοκτησίας στην ΠΑΕ, με την παρουσία οικονομικώς εχόντων Ηρακλειδέων, οι οποίοι θα συμβάλλουν όλοι μαζί στον τομέα της χρηματοδότησης, με επακόλουθο, εκ των πραγμάτων, το μέλλον και η τύχη της ομάδας να μην καθοιρίζεται και να μην κρίνεται από έναν και μοναδικό άνθρωπο.

Δείχνει πιο εφικτό μοντέλο

Ίσως, εντέλει, να πρόκειται για ένα μοντέλο που να προσιδιάζει περισσότερο στις ιδιαιτερότητες του Ηρακλή του σήμερα, ο οποίος μπορεί να μην φαίνεται κοντά στο να εντοπίσει τον ισχυρό οικονομικό επενδυτή, που θα σπεύσει να αναλάβει τη νέα ΠΑΕ, αλλά διαθέτει πολλούς οικονομικώς ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι, και τώρα, αλλά και παλαιότερα, έχουν δείξει εμπράκτως ότι προτίθενται να συνδράμουν στην προοπτική της ποδοσφαιρικής ομάδας.