- Bluearena - https://bluearena.gr -

Έδειξε ότι αυτά τα παιχνίδια «τα έχει», αλλά…

Αν και εφόσον αναφερόμασταν στην περίπτωση μιας σταθερής ομάδας, η οποία μονίμως αγωνίζεται στο επίπεδο των πραγματικών δυνατοτήτων της, τότε θα θεωρούσαμε το νικηφόρο πέρασμα του Ηρακλή από την Τρίπολη, αύριο το απόγευμα (27/1) ως δεδομένο.

Αυτό, διότι, κατά τη μέχρι τώρα πορεία τους στη φετινή αγωνιστική διαδρομή της Α2, οι «κυανόλευκοι», μπορεί να υστέρησαν στους αγώνες με τους άμεσους ανταγωνιστές τους για την άνοδο στη Basket League, χάνοντας τις αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, με τη Δόξα Λευκάδας στο Ιβανώφειο και με το Περιστέρι επίσης στην έδρα τους, αλλά βρήκαν τις κατάλληλες «απαντήσεις» περνώντας με σχετική – έως μεγάλη – άνεση από «πονηρές» έδρες υποδεέστερων αντιπάλων, επιτυγχάνοντας τον στόχο της νίκης.

Όμως, η γενικότερη και προφανέστατη αστάθεια που εμφανίζει η ομάδα, σε συνδυασμό με κάποιες δεδομένες εγγενείς αδυναμίες της, αποτελούν στοιχεία δημιουργίας μια επιφυλακτικότητας ως προς την κατάκτηση της σιγουριάς για το θετικό αποτέλεσμα. Όπως ακριβώς τόνισε και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, προκειμένου να φύγει η ομάδα του με τη νίκη από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, θα πρέπει να είναι σοβαρή, συγκεντρωμένη και – πάνω από όλα – να παίξει ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητές της.

Βελτιωμένος και μαχητικός ο Αρκαδικός

Οι Αρκάδες βρίσκονται στη διαδικασία μιας προσπάθειας να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και οι τελευταίες εμφανίσεις τους έχουν δώσει την αίσθηση ότι μπορούν να το πετύχουν.

Για να προοδεύσουν στην επιδίωξη του στόχου τους οι αυριανοί γηπεδούχοι, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να ωθηθούν από μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία εκ των κορυφαίων δυνάμεων της κατηγορίας και εκ των φαβορί για την άνοδο, όπως ο Ηρακλής.

Ο Αρκαδικός διαθέτει ένα έμπειρο και αξιόμαχο – για τα δεδομένα της Α2 – σύνολο, το οποίο απαιτεί τεράστια προσοχή και σημαντική προσπάθεια από πλευράς του «Γηραιού», προκειμένου να λυγίσει.

Μόνος αμφίβολος ο Κακαρούδης

Το ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία του Ημίθεου, ενόψει της μάχης στην Τρίπολη, είναι ότι δεν θα έχει να διαχειριστεί το σύνολο των απουσιών του προηγούμενου αγώνα.

Ο Κώστας Τότσιος και ο Γιώργος Γεωργάκης ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και είναι πλήρως ετοιμοπόλεμοι, προσθέτοντας λύσεις στην περιφέρεια και κάτω από το καλάθι.

Ετοιμοπόλεμος – λογικά – θα ήταν και ο Κώστας Κακαρούδης, καθώς είχε φτάσει στο σημείο να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον άφησαν εκτός το περασμένο Σάββατο, αλλά ένα νέο πρόβλημα, το οποίο του προέκυψε από τη συμμετοχή του στο προπονησιακό παιχνίδι με το Ανατόλια την Τετάρτη, τον καθιστά αμφίβολο για την αναμέτρηση στο Κλειστό της Τρίπολης. Η συμμετοχή του έμπειρου φόργουορντ θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται αύριο, πριν το τζάμπολ.