Προσπαθεί, ακόμη, να πείσει…

Οι αδικαιολόγητοι 81 πόντοι από τη διαλυμένη ΑΕΛ και το αδιαμφισβήτητο κενό στο ρόστερ…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Είναι βέβαιο ότι ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης έχει αναλάβει μία δύσκολη αποστολή. Ο φετινός Ηρακλής, παρά τη στελέχωσή του από πολύ έμπειρους και εξαιρετικά ικανούς – ιδίως για την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται – παίκτες, δείχνει να ταλαιπωρείται από σημαντικές «δομικές» αδυναμίες.

Τις έδειξε και στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ, η οποία όχι μόνο είναι η πιο αδύναμη αγωνιστικά ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά και κινείται σε θανάσιμο εναγκαλισμό με τη διάλυση…

Για να είμαστε λογικοί, σε καμία περίπτωση ο Ηρακλής, με αυτό το ρόστερ και το βάθος επιλογών, μέσα στο Ιβανώφειο, απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται τη συμμετοχή του Κακαρούδη, του Τότσιου και του Γεωργάκη, προκειμένου να μην δεχθεί… 81 πόντους και να διακυβεύσει σε σημαντικό βαθμό ακόμη και την κατάκτηση του ροζ φύλου αγώνα…

Δομική αδυναμία ο «βοηθητικός» ξένος

Για να λέμε, ή μάλλον, ορθότερα, για να γράφουμε τα πράγματα με το όνομά τους, συνιστά τεράστια και αγωνιστικά αφόρητη πολυτέλεια για αυτόν τον Ηρακλή το να διατηρεί τον μοναδικό ξένο του σε ρόλο βοηθητικό και συμπληρωματικό στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας και όχι σε ρόλο βασικό και πρωταγωνιστικό.

Αποδεικνύεται ότι – παρά την πρόθεση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη για επίμονο και ολοκληρωτικό rotation, με σκοπό την αξιοποίηση όλων των επιλογών σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού – ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο δεν καταφέρνει να «ξεκολλήσει» από το ρόλο του «βοηθητικού» και συμπληρωματικού σέντερ.

Ακόμη και στον αγώνα με την ΑΕΛ, με τον Χαριτόπουλο να μην έχει προλάβει να αναρρώσει πλήρως από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε και τον Γεωργάκη να είναι απών, ο Κροάτης γίγαντας αγωνίστηκε μόνο οκτώ λεπτά, αποδεικνύοντας ότι ούτε οι… θετικές προθέσεις του νέου κόουτς μπορούν να τον αναδείξουν σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Όσο η αδυναμία εξεύρεσης και απόκτησης ξένου, που θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγωνιστική στρατηγική της ομάδας, θα διατηρεί στο Ιβανώφειο την υπάρχουσα κατάσταση στο ρόστερ, η εγγενής αδυναμία θα υφίσταται και θα εξακολουθήσει να απασχολεί.

Ο κίνδυνος του εφησυχασμού…

Θα πρόκειται για τεράστιο λάθος αν επικρατήσει η άποψη, που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και έχει να κάνει με την υπεροχή του Ηρακλή έναντι των συνδιεκδικητών της δεύτερης προνομιούχου θέσης, με τη λογική του «εφόσον ξέφυγε το Περιστέρι, τους άλλους τους… έχουμε». Μία τέτοια επικίνδυνη συλλογιστική αποτελεί τον χειρότερο δυνατό σύμβουλο για τη συνέχεια της «κυανόλευκης» προσπάθειας.

Και δεν θα πρέπει, σε καμία των περιπτώσεων, αυτό το σκεπτικό να καθορίσει τις επιλογές οι οποίες μπορούν ή πρέπει να γίνουν σε επίπεδο ανακατατάξεων στο έμψυχο δυναμικό…

Συνεχίζει ο Γιαννακίδης, ευκαιρία στον Τσούκα

Στα ευχάριστα του περασμένου Σαββάτου στο Ιβανώφειο, σίγουρα εντάσσεται η συνέχιση της προσπάθειας της νέας τεχνικής ηγεσίας για αξιοποίηση όλου του εύρους επιλογών που διαθέτει.

Είναι σημαντικό ότι ο Μιχάλης Γιαννακίδης για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά «βρήκε το χέρι του» και βοήθησε σημαντικά με τα τρία τρίποντά του και τους 11 πόντους του, καθώς δείχνει να είναι εκείνος από τους παίκτες του πάγκου που «αρπάζει» με πιο εμφατικό τρόπο τις ευκαιρίες, που προσφέρει η φιλοσοφία του νέου κόουτς, ενώ, μάλιστα, πρόκειται για παίκτη ο οποίος αγωνίζεται σε θέση στην οποία η ενίσχυση – όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα – φαντάζει απαραίτητη.

Παράλληλα, μόνο αμελητέο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο ταλαντούχος Θανάσης Τσούκας, μόλις στα 16 του, πήρε χρόνο συμμετοχής, συνέδραμε στην προσπάθεια με το εύστοχο τρίποντό του και αφήνει υποσχέσεις για ακόμη σπουδαιότερη συνέχεια.

Πρόκειται για ένα παιδί, στο οποίο ο Ηρακλής επενδύει από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο πιτσιρικάς Γρεβενιώτης πλέι μέικερ θεωρείται από τα πλέον σημαντικά ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ στη συγκεκριμένη θέση.

Αξιοσημείωτα τα 13 «κυανόλευκα» τρίποντα

Για μία ομάδα, η οποία αναζητεί διακαώς λύσεις στον τομέα του περιφερειακού σκοραρίσματος, τα 13 εύστοχα τρίποντα του περασμένου Σαββάτου αποτελούν γεγονός άξιο αναφοράς.

Σαφέστατα, με ανάλογη επιτυχία στο μακρινό σουτ και με την προϋπόθεση της σημαντικότατης βελτίωσης της αμυντικής συμπεριφοράς, ο Ηρακλής έχει τις προοπτικές να πετύχει στη συνέχεια, αυτό που δεν έχει κατορθώσει στη μέχρι σήμερα πορεία του στο πρωτάθλημα: να πείσει…

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top