Διαδικασία προσαρμογής των «νέων»

Ευεργετική η διακοπή για το ρεπό της ομάδας, ως προς την απόλυτη προσαρμογή των νεοφερμένων…

Μετά την ανάπαυλα για τις γιορτές, ο Ηρακλής επανήλθε στην αγωνιστική δραστηριότητα με ιδιαιτέρως εντατικό τρόπο, καθώς κλήθηκε να δώσει τέσσερις αγώνες μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Οπότε, η συγκυρία του ρεπό της ομάδας και η 15ήμερη παύση που φέρνει, προσφέρει  την απολύτως ευεργετική ευκαιρία για ξεκούραση, σωματική, αλλά και ψυχολογική ανάρρωση για τους ποδοσφαιριστές του «Γηραιού», ώστε να αναλάβουν δυνάμεις και από την επανέναρξη των υποχρεώσεών τους, με τον αγώνα της 4ης Φεβρουαρίου στο Κιλκίς, να «μπουν» και πάλι στη μάχη του πρωταθλήματος ανανεωμένοι.

Προσαρμόζονται οι «καινούριοι»

Για τον Σάκη Αναστασιάδη και τους τεχνικούς συνεργάτες του, πάντως, το διάστημα αυτό της ανάπαυλας δίνει τη δυνατότητα και για την καλύτερη δυνατή αγωνιστική και ψυχολογική προσαρμογή των νεομεταγραφέντων στα δεδομένα της ομάδας.

Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, οι νεοαποκτηθέντες έχουν την ανάγκη προσαρμογής, ώστε στο υπόλοιπο διάστημα του πρωταθλήματος να εμφανιστούν ετοιμοπόλεμοι και να προσφέρουν στο «κυανόλευκο» αγωνιστικό σύνολο.

Ο Μάριος Κωστούλας χρειάζεται λιγότερο από όλους τους υπολοίπους αυτήν τη διαδικασία, καθώς ήδη μετρά τέσσερα παιχνίδια ως βασικός και έχει αποδείξει στο χόρτο ότι έχει ενταχθεί πληρέστατα στην ομάδα από την πρώτη μέρα.

Ο Μιχάλης Γιαννίτσης ακολουθεί τα βήματα του συμπαίκτη του, καθώς και εκείνος πήρε αμέσως θέση βασικού, αλλά χωρίς να προλάβει να συμπληρώσει αρκετά ματς και θα είναι χρήσιμη για εκείνον η εκμετάλλευση της διακοπής.

Προσαρμοσμένος στα δεδομένα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα της Γ΄ Εθνικής ο Κριστιάνο Μεντί, αλλά δεν παύει να είναι καινούριος στον Ηρακλή και χωρίς βασικές συμμετοχές μέχρις στιγμής. Θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με άνεση και να προσπαθήσει να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα.

Όπως όλοι τονίζουν στην Μίκρα, ο Τάι το μόνο που περιμένει είναι αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Ήρθε σε εξαιρετική κατάσταση και το έδειξε από την πρώτη μέρα στις προπονήσεις και όταν – επιτέλους – εκδοθεί το δελτίο του αναμένεται να αποδείξει ότι είναι πλήρως προσαρμοσμένος στα δεδομένα του συνόλου, αλλά και στα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τέλος, εκείνος που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως θαυμάσια ευκαιρία προετοιμασίας και προσαρμογής, ταυτόχρονα, το διάστημα αυτό είναι ο Λέο Ντε Σμεντ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός τώρα μαθαίνει τη νέα ομάδα του και αποκτά την πρώτη επαφή με τα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας μας.

Καλύτερες προπονησιακές συνθήκες

Πολύ μεγάλο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει το νέο δεδομένο το οποίο θα βρουν οι «κυανόλευκοι» μπροστά τους, βγαίνοντας από τη φάση του ρεπό.

Πλέον, δεν υπάρχει προγραμματισμός εμβόλιμης αγωνιστικής μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι οι προπονησιακές συνθήκες γίνονται αποδοτικότερες και πιο άνετες, με τον κόουτς να έχει τη δυνατότητα περισσότερο συστηματικής δουλειάς με το έμψυχο δυναμικό του, γεγονός που θα προσφέρει μεγαλύτερα περιθώρια για ταχύτερη προσαρμογή των νέων αποκτημάτων.

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top