Θέλει τον γκολτζή μέσα στο «κουτί»…

Επιμονή του Σάκη Αναστασιάδη, η οποία δικαιώνεται, η τοποθέτηση του Χρήστου Ρόβα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Στα 17 γκολ έφτασε το «πολυβόλο» του Ηρακλή και – όπως όλα δείχνουν – έχει ακόμη πολύ και ένδοξο δρόμο μπροστά του, στη «σχέση αδυναμίας» που έχει δημιουργήσει με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο περί ου ο λόγος, Χρήστος Ρόβας, δεν παραλείπει να είναι συνεπέστατος με το ραντεβού του με το γκολ, ιδίως στις αναμετρήσεις της ομάδας του εντός Καυτανζογλείου, όπως έπραξε και χθες κόντρα στον Πιερικό.

Μάλιστα, η χαρισματική ικανότητά του στο σκοράρισμα τον καθιστά λυτρωτικό για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, μιας και είναι – στα περισσότερα παιχνίδια – εκείνος που λύνει την εξίσωση και προσφέρει το ανακουφιστικό προβάδισμα στην «κυανόλευκη» πλευρά, ξεκλειδώνοντας τις πολυπρόσωπες αντίπαλες άμυνες.

Αυτό έπραξε και χθες κόντρα στην ομάδα της Κατερίνης, συνεχίζοντας να αγωνίζεται στον ρόλο, στον οποίο τον καθιέρωσε ο Σάκης Αναστασιάδης από την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, μετά την εορταστική διακοπή. Τον ρόλο του «φουνταριστού»…

Μέσα στο «κουτί»…

Ο Σερραίος τεχνικός αποφάσισε ότι ο 23χρονος επιθετικός, μπορεί μεν να αποδίδει εξαιρετικά ως περιφερειακός κυνηγός (θέση η οποία θεωρείται και η πιο «κλασική» του), ωστόσο το μεγάλο προσόν του και το στοιχείο το οποίο έχει ανάγκη η ίδια η ομάδα να εκμεταλλευτεί είναι η ευχέρειά του στο σκοράρισμα.

«Στον Ηρακλή τον φέραμε, διότι γνωρίζαμε ότι είναι ένα παίκτης με ικανότητα στο τελείωμα των φάσεων. Είναι ένα παιδί που «βλέπει» εύκολα δίχτυα. Δεν χρειάζεται να τον κρατάμε μακριά από την περιοχή, εφόσον εκεί έχουμε παίκτες να κάνουν τη δουλειά. Πρέπει να αυξήσουμε την προοπτική αποτελεσματικότητάς του, αξιοποιώντας τον στο κέντρο της επίθεσης», είναι η θέση που εκφράζει ο Σάκης Αναστασιάδης και ποιος, αλήθεια, μπορεί να πει ότι δεν δικαιώνεται…

Από τον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα, λοιπόν, ο κόουτς «κάρφωσε» τον Χρήστο Ρόβα σε ρόλο σέντερ φορ και δεν τον μετακινεί από εκείνη τη θέση.

Ούτε λόγω Μεντί…

Όπως αποδείχθηκε, τόσο στην Αριδαία, όσο και χθες με τον Πιερικό, ούτε η είσοδος του Κριστιάνο Μεντί στον αγωνιστικό χώρο κάνει τον τεχνικό ηγέτη του Ημίθεου να περάσει στο πλάι τον Ρόβα. Στον αγώνα με τον Αλμωπό, αλλά και χθες, ο Σενεγαλέζος αγωνίστηκε στο δεξιό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, «επιτρέποντας» στον Έλληνα επιθετικό να συνεχίσει σε ρόλο σέντερ φορ.

Εξαιρετική επιθετική περιφέρεια

Εξάλλου, ο εξαιρετικός ασισταδόρος και εργατικότατος Βασίλης Παπαδόπουλος, ο υπερδραστήριος και ικανός Μηνάς Πτηνόπουλος, παρέα με τον Κριστιάνο Μεντί, φαίνονται ικανοί να δίνουν λύσεις σε περιφερειακό ρόλο στην επιθετική γραμμή. Πολύ περισσότερο, όταν ο συγκεκριμένος χώρος αναμένεται να γεμίσει επιπλέον, με την προσθήκη του Λέο Ντε Σμεντ, όταν ο Γάλλος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top