- Bluearena - https://bluearena.gr -

Να μπουν στην εξίσωση και οι «πιτσιρικάδες»…

Πάντοτε και σε κάθε περίπτωση, ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα. Αυτό είναι νόμος στον αθλητισμό. Εκείνος, ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες επαγγελματικές γνώσεις για να κρίνει και τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τον αθλητή, μέσα από την προπονησιακή διαδικασία, είναι εκείνος που λαμβάνει την πιο ορθή απόφαση. Και σίγουρα όχι όλοι εμείς, οι απέξω.

Ο Σάκης Αναστασιάδης είναι σαφές ότι θέλει να πορευθεί βασιζόμενους κατ’ αποκλειστικότητα στους «έτοιμους» για την κατηγορία παίκτες του και το έδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο στον Λαγκαδά, όταν, μη διαθέτοντας άλλον έμπειρο πλην του Κρυστάλλη στον πάγκο, δεν πραγματοποίησε περισσότερες από μία αλλαγές, μολονότι η ομάδα «βογκούσε» από κόπωση και είχε περιοριστεί στο μισό γήπεδο.

Δεν λέει – βεβαίως – όχι στο να χρησιμοποιεί τα νεαρά παιδιά του ρόστερ, όταν του προσφέρει την ευχέρεια το αποτέλεσμα και πρέπει να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να ξεκουράσουν βασικούς και να πάρουν κάποια πολύτιμα αγωνιστικά λεπτά εμπειριών. Μέχρι εκεί, όμως. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τεχνική και διοικητική ηγεσία ετοιμάζονται για έναν νέο κύκλο μεταγραφικής ενίσχυσης με έμπειρους ποδοσφαιριστές, ενόψει Ιανουαρίου.

Ωστόσο, με δεδομένες τις απολύτως περιορισμένες λύσεις που έχει να διαχειριστεί ο κόουτς ενόψει των τριών κρίσιμων αγώνων με Φίλιππο Αλεξάνδρειας, Εδεσσαϊκό και Καρίτσα, φαίνεται ότι η αγωνιστική ενεργοποίηση των πιτσιρικάδων αποτελεί έναν παράγοντα που θα πρέπει να μπει στην εξίσωση, τουλάχιστον μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος και την ένταξη στο «κυανόλευκο» δυναμικό νέων μεταγραφικών προσθηκών.

Εξάλλου οι 14 έμπειροι με τους οποίους πορεύεται από εδώ και πέρα ο προπονητής του «Γηραιού», δηλαδή οι έντεκα βασικοί και οι Σαββελίδης, Γκουτσίδης, Κρυστάλλης, όχι μόνο δεν είναι αρκετοί σε αριθμητικό επίπεδο ως έχουν, ώστε να βγάλουν αγώνα με τέσσερις αλλαγές, αλλά μπορεί να δοκιμαστούν από το «βάσανο» των καρτών ή ακόμη και από αυτό των (μακάρι να μην συμβεί) τραυματισμών, εντός της επίπονης και εντατικής διαδικασίας των επομένων οκτώ ημερών, που περιλαμβάνει τις τρεις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, οι οποίες είναι κρίσιμες για την κατάληψη και διατήρηση της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα του 2ου Ομίλου.

Κατά συνέπεια, ίσως και το τεχνικό επιτελείο μπει στη λογική της αναθεώρησης της πρακτικής που ακολουθεί στο θέμα της χρησιμοποίησης των νεαρών παικτών, οι οποίοι από τη στιγμή κατά την οποία ήρθαν στην ομάδα οι έμπειροι, έχουν – καταφανέστατα – περιοριστεί σε τριτεύοντα ρόλο.