Λάβαμε το μήνυμα, κ. Γραμμένε

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει τα όσα έγιναν χθες σε Λαγκαδά και Παλαιοχώρι και τα συνδέει με το πρόσφατο φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Βαγγέλης Γραμμένος εισέπραξε την οργή των κυανόλευκων οπαδών για τον πολυετή πόλεμο της ΕΠΟ εναντίον του Ηρακλή. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Προφανώς και δεν φταίει ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ για όσα έγιναν επί θητείας Πιλάβιου και σίας, ωστόσο θα ήταν χρήσιμο να μας απαντήσει τι έκανε το φετινό καλοκαίρι, ως εν δυνάμει νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι ανέλαβε επίσημα καθήκοντα μετά τον υποβιβασμό, είναι μία δικαιολογία για μικρά παιδιά.

Λίγες ώρες μετά το περαστικό, ραδιοφωνικοί παραγωγοί που στήριξαν ανοιχτά τον Γραμμένο στις πρόσφατες εκλογές, εμφανίζονταν βέβαιοι ότι αυτό που συνέβη θα το πληρώσει ο Ηρακλής. Μάντεψαν και τον τρόπο: Θα έχει εχθρικές διαιτησίες ο Ηρακλής και ευνοϊκές το Παλαιοχώρι.

Δικαιώθηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Τα όσα έκανε ο Σιδηρόπουλος στον Λαγκαδά, τα είδαν οι περίπου 1.000 οπαδοί του Ηρακλή που βρέθηκαν στο γήπεδο και οι υπόλοιποι τα πληροφορηθήκατε από τα δημοσιεύματα. Θα τα βλέπατε κιόλας, αλλά για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο δεν επιτράπηκε η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, ενώ ούτε καν στο κρατικό κανάλι δεν επιτράπηκε η είσοδος. Και μη μας πει κανείς ότι η διοίκηση του Λαγκαδά από μόνη της πήρε αυτή την απόφαση και δεν θέλησε να προβληθεί η προσπάθεια της ΑΠΕΛ (για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία της) από ένα κρατικό κανάλι, γιατί κρίση έχουμε και μπορούμε να κρίνουμε γεγονότα. Οι κάμερες δεν μπήκαν, για να μην υπάρχει εικόνα από αυτό που θα ακολουθούσε. Τόσο απλά.

Την ίδια ώρα, διεξαγόταν ένα παιχνίδι στο Παλαιοχώρι. Η τοπική ομάδα υποδεχόταν τον Πιερικό. 2-1 το τελικό αποτέλεσμα. Το νικητήριο γκολ με πέναλτι το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι και στο 87′ ακυρώθηκε γκολ του Πιερικού ως οφσάιντ, με τον σκόρερ να καλύπτεται -όπως λένε οι άνθρωποι του Πιερικού- τουλάχιστον μισό μέτρο από τον τελευταίο αμυντικό. Εικόνα δεν υπάρχει ούτε από αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε θέση.

Κάπως έτσι συμπληρώνεται ένα παζλ γεγονότων που μας οδηγεί σε συμπεράσματα. Αποδείξεις σαφώς και δεν μπορούν να υπάρξουν, παρά μόνο ενδείξεις. Και αυτές οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εστάλη ένα μήνυμα από την ΕΠΟ του Γραμμένου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το θέμα θα λήξει εδώ και δεν θα υπάρχει συνέχεια. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top