- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η Καστοριά, που κρύβει παγίδες…

Είναι δεδομένο ότι στον ομαδικό αθλητισμό δεν θα πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο. Πραγματικά κανέναν. Πολύ δε περισσότερο όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις αποδείξει στη μέχρι τώρα πορεία σου ότι οι αδυναμίες σου είναι λίγες ή μικρές. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Ηρακλή, ο οποίος υποδέχεται αύριο (11/11) την Καστοριά στο Ιβανώφειο.

Ο Ημίθεος, ο οποίος έδειξε «απλόχερα» τις αγωνιστικές αδυναμίες του και μάλιστα… πρόλαβε να το κάνει μέσα από μια τόσο σύντομη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α2. Αδυναμίες, οι οποίες δεν απαίτησαν μεγάλους αντιπάλους και δύσβατα εκτός έδρας παιχνίδια, προκειμένου να φανερωθούν, αλλά έκαναν την εμφάνισή τους ακόμη και σε – θεωρητικώς – εύκολα παιχνίδια, μέσα στην έδρα της «κυανόλευκης» ομάδας.

Έμπειρη και επικίνδυνη…

Η Καστοριά, μπορεί να είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, ωστόσο φαίνεται ότι έχει οικοδομηθεί πάνω σε γερά αγωνιστικά θεμέλια. Προέρχεται από τη σημαντική νίκη επί ενός διεκδικητή της ανόδου, του Χολαργού και διαθέτει έμπειρους και ικανότατους – για τη συγκεκριμένη κατηγορία – παίκτες, όπως ο Κακλαμάνος, ο Χαρισμίδης (οι οποίοι «τραβάνε» το σκοράρισμα και είναι οι ηγέτες της ομάδας) και ο Μπρόζος, που είναι πάντοτε επικίνδυνος επιθετικά. Στο ρόστερ των Καστοριανών και ο Μπένας, με τον έμπειρο ψηλό να επανέρχεται στο Ιβανώφειο, μετά την «κυανόλευκη» θητεία του.

Να «βγει» η δουλειά της διακοπής

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής υπολογίζει ιδιαιτέρως τη δυναμική του αντιπάλου και έχει καταστρώσει αναλόγως τον τεχνικό σχεδιασμό του για την αντιμετώπισή του.

Ο Ηρακλής αντιμετώπισε την Καστοριά στο πρώτο φιλικό της φετινής προετοιμασίας και το γεγονός ότι είχε επικρατήσει με άνεση, είχε φέρει αισιόδοξη αίσθηση στην ομάδα των «κυανολεύκων», καθώς εξ αρχής υπολόγιζαν ότι οι ακρίτες θα έχουν ένα σύνολο, που θα κάνει «ζημιές» στην Α2, με την εκτίμησή τους αυτή να επιβεβαιώνεται από τα ίδια τα πράγματα.

Στόχος του πολύπειρου κόουτς το να «βγει» στο παρκέ η δουλειά που έγινε στο διάστημα της διακοπής, ώστε ο «Γηραιός» να εμφανιστεί αρκούντως σοβαρός και προσεκτικός σε μία αναμέτρηση που κρύβει πολλές παγίδες.

Την ήττα στην Πάτρα διαδέχτηκε η σαρωτική φιλική επικράτηση επί των Τρικάλων της Basket League, γεγονός που έχει ελαφρώς ισορροπήσει τις συνθήκες στον ψυχολογικό τομέα, αλλά αυτό απομένει να αποδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της αυριανής μπασκετικής μάχης.