Ήττα-αποκλεισμός για τον Ηρακλή στη Νίκαια

Η προσπάθεια του Ηρακλή για κάτι… καλό στο Κύπελλο Ελλάδος έλαβε τέλος στη Νίκαια από τον Ιωνικό…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ένας εξαιρετικός Ιωνικός κατάφερε και επικράτησε (92-80) του Ηρακλή στο ΔΑΚ Νίκαιας για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος με συνέπεια οι “κυανόλευκοι” να γνωρίσουν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αρκετά δυναμικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο όπου το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε μπροστά τον Ιωνικό (27-24) και τον Ηρακλή να ψάχνει λύσεις στο αμυντικό κομμάτι. Ωστόσο, τα εκπληκτικά ποσοστά τριπόντων των γηπεδούχων δεν επέτρεπαν στον Ημίθεο να πλησιάσει στο σκορ και έτσι το ημίχρονο βρήκε μπροστά τον Ιωνικό με σημαντική διαφορά (49-40).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ηρακλή, καθώς οι “κυανόλευκοι” δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι για περίπου τεσσεράμιση λεπτά, ενώ τα διαιτητικά λάθη κατάφεραν να αφήσουν ακόμα πιο πίσω την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο σκορ με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά με διψήφια διαφορά (68-54).

Στην τελευταία περίοδο ο Ηρακλής προσπάθησε να επανέλθει ώστε να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά η ομάδα του Μάριου Γούναρη ήταν… τρομερά εύστοχη πίσω από την γραμμή των 6,75 και έτσι το τέλος (82-70) βρήκε τους “κυανόλευκους” εκτός συνέχειας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

13/24 (!) τρίποντα για τον Ιωνικό, μόλις 3/22 για τον Ηρακλή. Είναι σίγουρα το στοιχείο που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους οι Κανονίδης (25), Βασιλόπουλος (20) και Καράμπουλας (16), ενώ από πλευράς Ηρακλή οι Αθανασούλας (18), Χαριτόπουλος (15) και Γκαγκαλούδης (14).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: ΔΑΚ Νίκαιας

Δεκάλεπτα: 27-24, 49-40, 68-54, 92-80

Διαιτητές: Παναγιώτου-Βάρδαλος-Δαρλαμήτσις (Ελευθεριάδης)

Ιωνικός (Μάριος Γούναρης): Θ. Βασιλόπουλος 4, Κοντραφούρης 2, Κουντουράς 4, Καράμπουλας 16 (3), Βουγιούκας 3, Παλαιοχωρίτης 3 (1), Φ. Βασιλόπουλος 20 (5), Κανονίδης 25 (4), Κατούφας 10, Παπαδόπουλος 2

Ηρακλής (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος 4, Αθανασούλας 18 (1), Τότσιος 6, Χαριτόπουλος 15 (1), Γκαγκαλούδης 14, Κακαρούδης 6, Γιαννακίδης 5 (1), Μπούμπαλο 9, Καλαϊτζίδης 3

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top