«Δεν βαρύνονται με παλιά χρέη»

Τα χρέη βαραίνουν τους δημιουργούς τους

Ερασιτέχνης

Και με δικαστική απόφαση πλέον, οι προσωρινές διοικήσεις των Ερασιτεχνικών σωματείων δεν βαρύνονται με παλαιότερα χρέη. Ο νομικός σύμβουλος της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, Αλέξης Αδαμίδης, σχολίασε για την απόφαση στον ARENA FM:

«Με απόφαση δικαστηρίου πλέον, απαλλάσσονται τα μέλη προσωρινών διοικήσεων ερασιτεχνικών σωματείων από παλαιότερα χρέη, αφού δικαιώθηκαν ο κ. Μανίκας και ο κ. Ζούρος, μέλη πρώην διοίκησης του Ερασιτέχνη Ηρακλή, που ήταν χρεωμένοι με 404 εκατομμύρια ευρώ, όλο το χρέος του ΓΣ Ηρακλή δηλαδή, αλλά το δικαστήριο τους χρέωσε 700 ευρώ, που φαίνονταν στη δική τους χρήση. Τα υπόλοιπα χρέη βαρύνουν τις παλιές διοικήσεις του ερασιτέχνη, αυτούς που τα δημιούργησαν. Ανοίγει ο δρόμος και για τις νέες διοικήσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, του Πανελλήνιου, αλλά και του Άρη, οι προσωρινές διοικήσεις των οποίων δεν βαρύνονται πλέον με τα παλιά χρέη».

«Η ΔΟΥ αναγνώρισε πλέον και νομικά ότι δεν ευθύνονται οι συγκεκριμένοι κύριοι και ξεμπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σβήνουν τα βεβαιωμένα χρέη των συλλόγων, που είναι κουμπωμένα πάνω στο ΑΦΜ και για αυτά θα ευθύνονται πλέον οι διοικήσεις που τα δημιούργησαν».

«Έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από τη θέση του νομικού συμβούλου της ΓΓΑ, αλλά τελειώνει και η σύμβασή μου στις 27 Σεπτεμβρίου και θα πρέπει να συζητήσουμε με τους υπεύθυνους εάν θα ανανεώσουμε τη σύμβαση…».

Back to Top