Δόβελος: «Συγχώνευση και πάγωμα χρεών»

Μπορεί να αποτελέσει όχημα επανεκκίνησης ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, εκτίμησε

Ερασιτέχνης, Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Γιάννης Δόβελος μίλησε στο Metropolis 95,5 και Γενική Συνέλευση, την προοπτική συγχώνευσης με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και τα χρέη του Παπαθανασάκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Γ.Σ. του Ηρακλή στο Κατσάνειο: «Η οικογένεια του Ηρακλή επιζητεί την λύση, για αυτό και έγιναν δυο συνελεύσεις και νομίζω θα γίνει και τρίτη, η οποία θα είναι και η πιο καθοριστική γιατί θα έρθουν οι προτάσεις πιο τεχνικά εμπεριστατωμένες. Ιδιαίτερα η πρόταση του κ. Δρακόπουλου για την συνεργασία σε πρώτη φάση για την συνεργασία με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Και φυσικά, κυρίως οι οργανωμένοι φίλαθλοι αλλά και ο Γ.Σ. έθεσαν ερωτήματα στο πως θα γίνει αυτό. Αποφασίστηκε να έρθει σε επαφή η διοικούσα Επιτροπή που αναμένεται να διοριστεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη με τον κ. Δρακόπουλο για να δουν τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος αυτού. Τεχνικά είναι δύσκολο, διότι έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν, θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο πρωτάθλημα. Θα υπάρχει μια μικτή συνεργασία του Ηρακλή και του Ηρακλή Αμπελοκήπων. Δεν ξέρω αν θα συμφωνηθεί να αλλάξει το όνομα και θα δούμε τι θα γίνει».

Για το ποιος θα οδηγήσει τις εξελίξεις μετά από οποιαδήποτε απόφαση βγει τελικά: « Ο κ. Δρακόπουλος με τον κ. Αντωνέλη θα χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα. Έχουν επιλέξει κάποια πρόσωπα από τους παλαίμαχους να τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, γιατί οι ίδιοι λόγω εργασιών δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν».

Για το αν ο Ηρακλής Αμπελοκήπων θα λειτουργήσει ως όχημα για την επανεκκίνηση του Ηρακλή: «Σε πρώτη φάση ναι. Και μήπως αλλάξει και επωνυμία όπου αντί να λέγεται Ηρακλής Αμπελοκήπων να λέγεται Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη προϋπόθεση που έθεσαν οι οργανωμένοι είναι το ότι η ομάδα πρέπει να παίζει στο Καυτανζόγλειο από τώρα άμεσα και όχι στο γήπεδο των Αμπελοκήπων. Πρέπει να υπάρξει επαφή με την ΕΠΟ και την ΕΠΣΜ, όπως και με το Υπουργείο Αθλητισμού, για να θωρακίσει ο Γ.Σ. τα μέτρα διασφάλισης και να τρέξουν και τα υπόλοιπα τμήματα του Ηρακλή».

Για το αν θα υπάρξει καθαρός Γ.Σ. για να τρέξουν οι εξελίξεις: «Καθαρός δεν θα μπορέσει να είναι, απλώς γίνεται προσπάθεια να παγώσουν τα προηγούμενα χρέη για κάποιο διάστημα, να μπει σε μια ρότα ο σύλλογος και να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα κανονικά. Να υπάρχουν έσοδα και έξοδα με αιχμή του δόρατος το ποδοσφαιρικό τμήμα, σαν δεύτερο το μπάσκετ, το βόλευ και όλα τα άλλα αθλήματα. Να μπορεί να έχει τραπεζικό λογαριασμό για να μπορεί να πληρώνει και να εισπράττει, ώστε να μην έρχεται η εφορία και να παίρνει μέρος των εσόδων και τα κατάσχει. Εάν μπορέσει ο κ. Βασιλειάδης, όπως έχει υποσχεθεί, με κάποιες τροπολογίες, επειδή είναι ιδιόρρυθμο το καθεστώς, να βοηθήσει όπως έγινε και με άλλα σωματεία, τότε θα πάνε όλα καλά. Δεν θα επιβαρύνει τα κρατικά έσοδα η όλη αυτή ιστορία».

Για το αν από αυτήν την διαδικασία ο Ηρακλής απαλλάσσεται από τα χρέη του Παπαθανασάκη: «Βέβαια. Η ΠΑΕ του Παπαθανασάκη έχει σαν βάση το ιδρυτικό σωματείο ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Δεν έχει σχέση με την Γ.Σ. Όταν γίνονται καινούργιες ΠΑΕ από τα τμήματα των ερασιτεχνικών συλλόγων, όταν ανεβαίνουν κατηγορία, γίνονται νέες ΠΑΕ. Όπως έγινε η ΠΑΕ Άρης, η ΠΑΕ ΑΕΚ. Υπήρχε παλιά ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Άρης, οι οποίες είναι σε εκκαθάριση, αλλά τώρα ο ΓΣ Άρης ίδρυσε μια καινούργια ΠΑΕ. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει και ο Ηρακλής».

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top