Ο Χρήστος Αντωνέλης δηλώνει «παρών». Άλλος κανείς;

Από την πρώτη στιγμή, που ο Ηρακλειδέας επιχειρηματίας κατέθεσε τη δική του πρόταση για το διοικητικό μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας, υπογράμμισε ότι αυτή αφορά σε μοντέλο συνεργασίας και συνιδιοκτησίας. Το ίδιο επαναλαμβάνει και στην προοπτική του «restart», χωρίς, ωστόσο, να εμφανίζονται «συμπαίκτες»…

Στην παρούσα φάση έχει γίνει αντιληπτό ακόμη και από τον πιο… αυθόρμητο και παρορμητικό Ηρακλειδέα, ότι η βασικότερη προϋπόθεση για οποιαδήποτε προσπάθεια αναγέννησης του ποδοσφαιρικού Ημίθεου είναι το να βρεθεί ο άνθρωπος (ή οι άνθρωποι) που θα τη στηρίξει σε οικονομικό επίπεδο και, μάλιστα, σε βάθος χρόνου. Ο Γυμναστικός Σύλλογος (όταν με το καλό αποκτήσει νέα διοίκηση) θα μπορεί – απλώς και μόνο – να βάλει την υπογραφή του και τη θεσμική αιγίδα του στην όποια απόφαση επανεκκίνησης κριθεί από τα μέλη του Συλλόγου ως επιβεβλημένη και αυτό δεν αρκεί…

Στον ομαδικό αθλητισμό, ακόμη και εκτός επαγγελματικών κατηγοριών, γενικότερα σε οποιασδήποτε μορφής ατομική ή συλλογική δράση στη σύγχρονη κοινωνία, απαιτούνται χρήματα. Βεβαίως, εκτός των επαγγελματικών κατηγοριών όχι τόσα, όσα στις επαγγελματικές.

Όμως, μην ξεχνούμε ότι προσφάτως έγινε γνωστό πως οι νομικές διαδικασίες που είχε βάλει σε προγραμματισμό εναντίον του Παπαθανασάκη (αφαίρεση χρήσης σήματος, εγκαταστάσεων κλπ) το Ιδρυτικό Σωματείο, δεν έχουν προχωρήσει, διότι δεν βρέθηκε ο Ηρακλειδέας (ή οι Ηρακλειδείς), που θα τις υποστηρίξει οικονομικά με μερικές – πολύ λίγες – χιλιάδες ευρώ. Οπότε…

Ο Αντωνέλης επικαιροποίησε την διοικητική πρότασή του

Σε μια τέτοια κατάσταση και υπό τις συνθήκες που εκείνη έχει διαμορφώσει, η παρουσία ανθρώπων με το επιχειρηματικό διαμέτρημα του Χρήστου Αντωνέλη, οι οποίοι μάλιστα να έχουν και σαφή πρόθεση να στηρίξουν οικονομικά οποιαδήποτε λύση επανεκκίνησης επιλεγεί για την ομάδα, είναι υπερπολύτιμη. Ιδίως όταν αναφερόμαστε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος επανειλημμένως είχε ενισχύσει με χρηματικές ροές, τόσο τον – ο Θεός ας αναπαύει τη ψυχή του – Θόδωρο Παπαδόπουλο, όσο και τον Σπύρο Παπαθανασάκη, πριν ο τελευταίος αποδειχθεί με κραυγαλέο τρόπο καταστροφέας της ΠΑΕ.

Μάλιστα, στην πρώτη απόπειρά του να συνεισφέρει οικονομικά στον Ηρακλή θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, κάτι που πέτυχε για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, υπό τις πιέσεις του «κυανόλευκου» περιβάλλοντος βγήκε μπροστά, μέχρι να απογοητευθεί από την κατάσταση που έφερε στα πράγματα της ομάδας ο Ελληνοκαναδός.

Η πρόταση που ο Χρήστος Αντωνέλης είχε καταθέσει από τότε, όταν είχαν προκύψει τα πρώτα σημάδια τελμάτωσης της διοικητικής και οικονομικής εικόνας της ΠΑΕ, είναι – πλέον – επικαιροποιημένη και αφορά στην όποια εκδοχή επανεκκίνησης, πέρα από τα της υπάρχουσας ΠΑΕ του Παπαθανασάκη. Όπως ο επιτυχημένος «κυανόλευκος» επιχειρηματίας – τότε – έκανε λόγο για συμμετοχή του σε ομάδα παραγόντων, που θα «τρέξει» την ομάδα, τώρα, με τη λογική ότι δεν υφίσταται εμπόδιο μεγαλομετόχου, προτείνει το ακριβώς αντίστοιχο για την «επανεκκίνηση», με την διαφορά ότι η πλήρης οικονομική ευθύνη θα εναπόκειται σε αυτήν την ομάδα παραγόντων η οποία θα αναλάβει και την διοικητική δράση.

Ο ίδιος εξακολουθεί να δηλώνει «παρών» σε κάθε περίπτωση, επιμένοντας σε ένα θεμελιώδες προαπαιτούμενο: «όχι μόνος». Θεωρεί ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια δεν μπορεί να έχει επιτυχή πορεία σε βάθος χρόνου, αν στηρίζεται σε έναν άνθρωπο και προαπαιτεί τη συμπαρουσία και άλλων επιχειρηματιών, που θα θελήσουν να συνδράμουν. Μάλιστα, επισημαίνει ότι αυτή η επιμονή του δεν έχει να κάνει με τη διάθεσή του για προσωπική οικονομική συνεισφορά, καθώς δηλώνει έτοιμος – για μια ακόμη φορά – να στηρίξει τον Ηρακλή όσο απαιτηθεί.

Τον ακούει κανείς;

Αυτά από πλευράς Χρήστου Αντωνέλη. Επιμένει επί τόσο καιρό στην πρότασή του για συλλογική διοικητική και οικονομική στήριξη του ποδοσφαιρικού Ηρακλή και επικαιροποιεί την πρότασή του, προσαρμόζοντάς την στις νέας συνθήκες και στις νέες ανάγκες, που προέκυψαν για το Τμήμα, μετά την ουσιαστική διάλυση της ΠΑΕ από τον Παπαθανασάκη.

Ωστόσο, επί του παρόντος, όπως λέει και η παλαιική έκφραση, απευθύνεται «εις ώτα μη ακουόντων». Ή, αν το προτιμάτε, πρόκειται για το βιβλικό «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»… Οι από καιρό απομακρυσμένοι από την πραγματικότητα του Συλλόγου Ηρακλειδείς επιχειρηματίες φαίνεται να «κωφεύουν» και σε αυτό το κάλεσμα, με συνέπεια οι μόνες – και όποιες – ελπίδες υλοποίησης της «πρότασης Αντωνέλη» να επαφίενται στο ενδεχόμενο να βρεθεί κάποιος ή κάποιοι επιχειρηματικοί παράγοντες εκτός Ηρακλή να στηρίξουν – μαζί με τον ίδιο – τη νέα προσπάθεια στο ποδόσφαιρο, όσο ελάχιστα πιθανό κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο…

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top