Κρίνεται το μέλλον ολόκληρου του Ηρακλή

Καθοριστική για την ύπαρξη του Συλλόγου η σημερινή (4/9, Κατσάνειο, 18:00) συνέλευση του Ερασιτέχνη, η οποία πρέπει – πάση θυσία – να εκλέξει 15μελές σχήμα για τη νέα διοίκηση. Διαφορετικά, όλα τα Τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, οδηγούνται στον γκρεμό…

Ερασιτέχνης

Ζήτημα ζωής και θανάτου είναι η σημερινή (4/9) γενική συνέλευση του Γυμναστικού Συλλόγου, το απόγευμα (18:00), στο Κατσάνειο. Αυτό, καθώς τα πράγματα και τα δεδομένα είναι απλά. Αν δεν προκύψει το απαιτούμενο σχήμα των 15 Ηρακλειδέων, που θα προταθούν στο Ειρηνοδικείο, προκειμένου να διοριστούν ως η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή, ο Σύλλογος, ως όλον (αυτό ακριβώς που σημαίνει η ίδια η λέξη «Σύλλογος») θα οδηγηθεί σε μία αντίστροφη μέτρηση αναπότρεπτης καταστροφής.

Είναι, λοιπόν, ζωτικής σημασίας το να προκύψει αποτέλεσμα, να βγει… λευκός καπνός, όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο του… Βατικανού και η επόμενη μέρα να φέρει τους ανθρώπους που ασχολούνται με την επαναδραστηριοποίηση του Γυμναστικού να προχωρούν στις διαδικασίες για να κυβερνηθεί και πάλι το τεράστιο αυτό σκάφος, που από το 2012 παραμένει ακυβέρνητο και προσαραγμένο σε αφιλόξενα αβαθή. Να πάρει μπροστά η μηχανή και να επιχειρηθεί να βρεθούν κάποιες λύσεις, σε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα τεράστια προβλήματα, που ταλανίζουν τον Ημίθεο σε όλες τις αγωνιστικές εκφάνσεις του.

Προσοχή! Απόλυτη προτεραιότητα οι «15»!

Είναι δεδομένο ότι στο Κατσάνειο, σήμερα το απόγευμα θα βρεθούν πολλοί Ηρακλειδείς, οι οποίοι, με φορτωμένο το θυμικό τους από τα τα όσα έχουν συμβεί στην ποδοσφαιρική ομάδα, «καίγονται» να συζητήσουν και να βρουν μια λύση για την «επανεκκίνηση». Είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς – λίγο ή πολύ – όλοι στον Ηρακλή έτσι αισθάνονται.

Μάλιστα, υπάρχουν και πολλοί, που αδυνατούν να κατανοήσουν τι διακυβεύεται μέσα από αυτή τη γενική συνέλευση και καθοδηγούνται από τη σκέψη «εδώ χανόμαστε στο ποδόσφαιρο δεν θα ασχοληθούμε με τον στίβο; Είναι η ώρα να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο, χωρίς να χάνουμε χρόνο για θέματα του Γ.Σ.»…

Τεράστιο λάθος, διότι αν ο Γυμναστικός δεν επαναλειτουργήσει, ακόμη και εκείνοι οι οποίοι «δεν δίνουν μία» για τα ερασιτεχνικά Τμήματα, οφείλουν να ξέρουν ότι, μαζί με τη διάλυση αυτών, παύει να υφίσταται σε πρακτικό επίπεδο και η παραμικρή πιθανότητα για οποιασδήποτε μορφής αναγεννησιακή προσπάθεια στο ποδόσφαιρο!

Συνεπώς, όσο και να καιγόμαστε για το τεράστιο ποδοσφαιρικό μας ζήτημα, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να επιτραπεί στους ανθρώπους που χειρίζονται τη νέα προσπάθεια να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες προτεραιότητες και διαδικασίες της συνέλευσης, ώστε να προκύψει το νέο σχήμα διοίκησης και στη συνέχεια να διαχειριστούν τα θέματα απόλυτης προτεραιότητας, όπως αυτό της σύστασης νέας ΚΑΕ.

Διακυβεύεται η περιουσία και το μέλλον ποδοσφαίρου – μπάσκετ

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, αν και εφόσον η σημερινή συνέλευση δεν παράξει έργο στο επίπεδο των άμεσων αναγκών του Συλλόγου (διοίκηση για επαναλειτουργία του Ερασιτέχνη, θέμα μπάσκετ και όλα τα λοιπά διαδικαστικά), ο Γ.Σ. θα παραμείνει ανενεργός, με άμεση συνέπεια να μείνει – πλέον – απολύτως απροστάτευτη η σημαντική ακίνητη περιουσία του Συλλόγου, την οποία πολλοί (και πάρα πολύ) εποφθαλμιούν εδώ και καιρό, ενώ το μπάσκετ θα έχει πρόβλημα στη σύσταση νέας καλαθοσφαιρικής εταιρείας, που είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία.

Όσο για το προσφιλές μας ποδόσφαιρο, επειδή ακριβώς – λόγω Παπαθανασάκη – δεν τίθεται το παραμικρό θέμα προοπτικής από την υπάρχουσα ΠΑΕ, ο μόνος φορέας, ο οποίος νομικά και θεσμικά μπορεί να «τρέξει» οποιασδήποτε μορφής «restart», είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος και μόνο αυτός. Οπότε, η παραμονή του στο τέλμα της αδράνειας θα σημάνει ακριβώς την αντίστοιχη κατάσταση και για το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο.

Θα δοθεί περιθώριο συζήτησης για την ποδοσφαιρική ομάδα

Βεβαίως, εφόσον πρώτα τακτοποιηθούν μέσω της διαδικασίας της γενικής συνέλευσης τα αμέσου προτεραιότητας ζητήματα, στις προθέσεις των ανθρώπων οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία για επαναλειτουργία του Γ.Σ., βρίσκεται και η διεξαγωγή μιας ανοικτής συζήτησης με τους συμμετέχοντες για το θέμα του ποδοσφαίρου.

Αυτή θα αφορά στην επίσημη και δημόσια ενημέρωση για τα δεδομένα που υπάρχουν, όσον αφορά στην προοπτική της «επανεκκίνησης» και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, αν και εφόσον αυτές τεθούν.

Πάντως, όπως είναι προφανές, οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη έχουν προ πολλού διευκρινίσει ότι ο Γυμναστικός μπορεί να αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό φορέα ο οποίος νομιμοποιείται να «τρέξει» την όποια νέα προσπάθεια στο ποδοσφαιρικό Τμήμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται και δεν δύναται να το πράξει χωρίς:

1ον  Να προκριθεί μία ρεαλιστικά υλοποιήσιμη λύση.

2ον  Να ψηφιστεί η συγκεκριμένη λύση από τα μέλη του Συλλόγου (εφόσον αυτός πρωτίστως ενεργοποιηθεί με την παρουσία νέας διοίκησης).

3ον Και το σπουδαιότερο – αλλά και δυσκολότερο – όλων, να προκύψει ένας επιχειρηματικός παράγων ή ομάδα παραγόντων, που θα αποτελέσει την εγγύηση στον τομέα της οικονομικής υποστήριξης του όλου εγχειρήματος…

Back to Top